V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

žlučník

8 years ago
Dr. Staněk
Ano, určitě. Jsou velmi dobře stravitelné a pro slinivku představují velmi malou zátěž. Žlučovým cestám nemusí úplně vyhovovat různé koření ( i třeba z polévek Guareta) a je třeba si vypozorovat, co vám vyhovuje a co ne. Řada látek, které koření obsahuje se totiž, vzhledem k velikosti molekuly, vylučuje žlučovými cestami a mohou přispívat k zánětlivým reakcím v těchto místech. Doporučuji střídmý, pestrý jídelníček se stabilním složením, aby slinivka nemusela řešit zvýšený příjem škrobu a bílkovin zvýšenou a zatěžující tvorbou trávicích šťáv a měla je vždy ihned dispozici v dostatečném množství.
 
8 years ago
Vladimíra
Dobrý den pane doktore, jsem dva měsíce po zánětu slinivky, způsobeném ucpáním žlučových cest ( žlučník nemám osm let ). Kameny byly endoskopicky odstraněny a v nemocnici mě upozornili na nutnost celoživotní diety. Mohu po zánětu slinivky jíst výrobky Guareta? Děkuji
 
8 years ago
Dr. Staněk
Díky za upřesnění. Myslím, že je po svátcích ten správný čas pro snížení váhy. Dietní plány jsou velmi dobře stravitelné a nepředpokládám tedy žádné komplikace souvisejí s odstraněním žlučníku. Také zátěž pro slinivku bude minimální.
 
8 years ago
Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Žádné léky neužívám a nikdy ani před operací jsem nijak citlivá na žádné potraviny nebyla. Před rokem jsem již vaši dietu držela a byla jsem velmi spokojena. V říjnu jsem byla hospitalizována v nemocnici, protože mi žlučníkový kamínek začal putovat a byl z toho slabý zánět slinivky. Od října do prosince jsem držela žlučníkovou dietu a v prosinci mi žlučník odoperovali. Kamínky byly malinkaté. Nyní vážím 85kg a ráda bych se tak s 10kg rozloučila.
 
8 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, pokud máte nadváhu, tak určitě brzy není. Užíváte prosím nějaké léky? Byla jste před operací citlivá na některé potraviny či koření? Provokovaly některé bolesti žlučníku? Měla jste žlučové kameny?
 
8 years ago
Dobrý den, ráda bych se zeptala. Jsem měsíc po laparoskopické operaci-odstranění žlučníku. Mohu začít držet Vaši dietu nebo je to ještě brzy?
 
14 years ago
drstanek
Milá Gabrielo, potíže nemusí s operací žlučníku souviset a může to být shoda okolností. Zdá se mi to dokonce pravděpodobnější. Kupte si prosím Ranisan 75mg a užívejte týden 2 tablety na noc. Ozvěte se potom zda se problém trochu nezlepšil. Absolvovala jste také vyšetření na přítomnost bakterie, která se nazývá campylobacter (helicobacter)v trávicím ústrojí? Všimla jste si, že se problém zhoršuje na jaře a na podzim ?
 
14 years ago
Gabriela77
Ano, bolest se objevuje vždy jen ráno nalačno, nikdy po jídle. Půjmy netrpím, nadýmáním též ne. Se stolicí problémy nemám, po ranní stolici bolesti většinou ustupují. Cholagol i Febichol jsem zkoušela - bez efektu. Bohužel nedokážu definovat, jestli se mé bolesti slučují s termínem pálení žáhy / dnes jsem si na iternetu našla , že by vlastně mohlo jít o pálení žáhy/. Bohužel ani nevím, jak přesně bych se měla stravovat, přiznám se, že než přistoupit na nějakou pernamentní léčbu léky, raději upravím své stravování. Nevyhovuje mi léčení typu - půl hodinu před jídle si vzít lék ... to opravdu nestihnu, když mám hlad, tak se najím.... Smutné je bohužel to, že před operací jsem měla obtíže jen minimálně, teď stále.
 
14 years ago
drstanek
Milá Gabrielo, projevuje se bolest pouze nalačno ? Trpíte pálenínm žáhy ? Trpíte průjmy nebo nadýmáním ? Při jakém jídelníčku ? Zkoušela jste nějaké léky (Cholagol, Febichol...) ? Zkuste mi prosím ještě napsat o Vašem problému více.
 
14 years ago
Gabriela77
Vážený pane doktore,chtěla bych Vás požádat o radu: jsem téměř 2 roky po laparosopické operci odstranění žlučníku, ve kterém jsem měla kameny. Nějakou dobu /zhruba půl roku/ po opreraci jsem neměla vůbec žádné kompilkace /upozorňuji, že jsem nedržela žádnou pooperční dietu a ani se v jídle neomezovala/,poté mi začaly problémy: vždy ráno řezání pod prsy. Někdy to přejde během hodiny, jindy to trvá až do odpoledne. Přiznám se, že se nemohu dopátrat příčiny - co mi tyto obtíže způsobuje. Několikrát jsem byla na gastro vyšetření /gastronedospickém vyš./, ze strany doktorů mi bylo uvedeno, že se jedná o reflux žlučníku. Mé obtíže trvají celoročně, téměř stále. Mohla bych Vás ,prosím, požádat o radu/doporučení, jak je možné se těchto obtíží zbavit/. Byla by např. vhodná Vaše dieta? Nemám nadváhu. Předem děkuji.
 
15 years ago
drstanek
Milé Ečko, díky, že jste se ozvala. Mám velkou radost, že si váhu udržujete. Se žlučníkem není jinak dobré si zahrávat. Ne vždy je zánět žlučníku způsoben jen dietní chybou a ne vždy to skončí jen u zánětu žlučníku a jeho postupným zklidněním. Zánětlivý proces se může přenést třeba i na slinivku břišní a v tom případě jde o problém mnohem vážnější a nemocný může být velmi rychle ohrožen na životě. Pokud se tedy problém již několikrát opakoval, jsem pro odstranění žlučníku. Pokud je to možné, pak laparoskopickým postupem. Je to rutinní operační výkon a lidé jsou po něm za několik dní zcela v pořádku. Proto bych mamince doporučil, aby navštívila chirurgickou ambulanci a poradila se tam. Také bude dobré, když bude diagnóza zcela jasná a bude potvrzena lékařem. Já samozřejmě nemám o mamince dostatečné informace, a proto berte můj názor jen orientačně.
 
15 years ago
E23
Dobrý den pane doktore,dlouho jsem se neozvala..nebylo ani proč:-)Ztracená kila zatim nenabírám,občas si dávám jeden dva dny,kdy používám Vaše výrobky.Dietu jsem dokonce koupila i mojí mamce (46 let),kde se úspěch také dostavil.Teď k problému(vlastně se nemá nic společného s Vašimi výrobky,jen bych se s Vámi ráda poradila,když byste byl tak hodný a napsal mi svůj názor,vždy jste mi totiž poradil,tak bych Vám moc prosila i teď),týká se právě mojí mamči.Před 4 dny ji chytil žlučník,ale ošklivě.3 dny jí bylo zle,teď je to již lepší,dostane do sebe alespon ten rohlík.K doktoru nešla,ale pořád jí ještě neni nejlépe.Stále cítí bolest ikdyž menší,která jde až do zad.Já se tady v tom nevyznám.Myslíte,že má zajít k lékaři?A nebo se to samo nějak bez následků přežene a bude stačit, když si bude dávat pozor na to co jí??Omlouvám se, že mám otázku mimo Váš obor.Předem moc děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru