V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Guaretu Metabolic

14 years ago
drstanek
Dobrý den, jestliže chceme snížit hmotnost bez radikálního zásahu do našeho jídelníčku je dobré užívat dávku 1 : 2 : 3 tbl za den. Tato dávka je také vhodnější pro obézní diabetiky, kteří nejsou ochotni dodržovat dlouhodobě či vůbec dietní režim. Dávkování 3 x 1 tableta je dávkování minimální. U dietních vláknin které jsou velmi čisté můžeme volit dlouhodobě poměrně vysoké dávky. V současné době se doporučuje diabetikům, aby jejich denní jídelníček obsahoval 40g vlákniny. Nedovedu si ale moc představit jídelníček diabetika, který by tuto dávku obsahoval a zároveň nezpůsoboval nějaké zažívací komplikace ev. nárůst váhy a zhoršení diabetu. Každodenní příjem takové dávky není většinou reálný. Použití doplňků stravy je tedy nutné. Dietní vlákniny se však výrazně liší svými vlastnostmi. Vyplývá to z rozdílné chemické struktury. To je třeba respektovat při jejich dávkování. Lidé reagují na určitý typ vlákniny různé. Někoho může určitá vláknina velmi nadýmat (inulin, oligofruktóza), někoho zase např. projímat ( glukomanan, arabinoxylan). Je proto vhodné respektovat tyto odlišnosti při jejich používání, jak u diabetiků, tak u zdravých lidí. Jestliže přijímáme vysoké dávky vlákniny běžnou potravou, musíme m.j. počítat s příjmem zvýšeného množství antinutričních látek, které mohou snižovat vstřebávání některých důležitých látek jako jsou vitaminy a minerální látky. Klasickým příkladem je kyselina fytová, která váže dvojmocné prvky a které může způsobit jejich nedostatek v organismu ( vápník, hořčík, zinek). Každá jednostrannost při tvorbě jídelníčku má tedy určitá rizika. Jestliže se jich chceme vyvarovat stravujeme se skromně a pestře. Ostatní je dobré nechat na přírodě a moc to raději neřešit...
 
14 years ago
mamaneli
Dobrý den, v jedné odpovědi zde v poradně píšete o správném dávkování Guarety metabolic (1:2:3). Na obalu jsem nenašla nic jiného než 1 tabletu 1-3x denně. Je ještě nějaké jiné možné dávkování a jaká denní dávka by se neměla překročit? Děkuji.
 
15 years ago
drstanek
Milá Ado, je to proto, že tyto výrobky mají trochu odlišný účel použití, čemuž odpovídá i velikost balení. Pokud použijeme tento druh vysoce viskózního polysacharidu půl hodiny před jídlem, můžeme jím více ovlivnit množství jídla, které sníme ( objem se postupně zvýší až 200x, což probíhá na počátku relativně rychle a celý proces je ukončen asi za 12 hodin). Pokud tabletky použijeme během konzumace běžného jídla, výrazněji jimi ovlivníme hodnotu postprandiální glykemie, což má smysl zejména při pravidelném a dlouhodobém užívání.
 
15 years ago
Ada
Dobrý den, zajímalo by mě proč u Guareta Metabolic a u Guareta Office Slim uvádíte jiný způsob dávkování, když jsou absolutně rovnocené. U Metabolicu - rozpustit ve vhodném nápoji a ihned vypít během každého hlavního jídla a u Office Slim - 1 tabletu rozpustit ve vodě nebo nízkokalorickém nápoji, zamíchat a ihned vypít 30 minut před každým hlavním jídlem.
 
15 years ago
drstanek
Milá Irenko, Guareta Metabolic je po chemické stránce totožná s Guaretou SuperSlim. Nikoliv však po fyzikální. Absolutně rovnocenné jsou Guareta Metabolic a Guareta OfficeSlim. Lidé reagují různě na různé typy rozpustných vláknin a je třeba hledat ty, které Vám vyhovují. Je však nutné respektovat i rozdíl v dávkování a ve fyzikálních vlastnostech.
 
15 years ago
irenkak
Dobrý den pane doktore. Uvažuji o objednávce Guarety Metabolic. Při užívání guarety vlákniny mám průjem. Je guareta Metabolic stejného složení? Děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru