V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Štítná žláza a hypertenze

14 years ago
drstanek
Milá Iren, doporučoval bych ještě pokračovat v Plánech. Zkuste navázat DP na 10dní a snažte se jej skutečně striktně dodržet. Dietline SlimRice není sladká a je určena jako příloha k masu nebo je ji možné po uvaření zamíchat třeba do mléčných výrobků např. do Ovofitů. Medový prášek plní jen technologickou funkci a má zanebatelnou výživovou a energetickou hodnotu. Určitě ji doporučuji vyzkoušet. Je možné ji použít bez rizika dietní chyby s DP na 10 dnů.
 
14 years ago
irenkak
Dobrý den pane doktore, po 15 denním DP s vlákninou jsem zhubla 1,6 kg. Asi bych měla ještě pokračovat jedním DP. V sobotu jsem bohužel nestihla šťastnou 13, nešel u nás internet, což mě mrzí. Geriavit kupuji jenom ve Vašem internetovém obchodě, máte absolutně bezkonkurenční cenu. Chci se zeptat na rýži, kterou nabízíte jako novinku. V informacích je uvedeno, že je s medem, je tedy sladká? Lze ji použít jako přílohu? Děkuji za odpověď.
 
14 years ago
drstanek
Dobře Iren. Geriavit je naprosto v pořádku. Máme na něj jinak také velmi dobrou cenu. Alespoň myslím. Zkuste ale raději porovnat s konkurencí.
 
14 years ago
irenkak
Děkuji pane doktore za rychlou odpověď. DP si objednám 13. 3., chci využít Štastné 13. Od podzimu užívám pravidelně Geriavit Pharmaton, endokrinolog mi ho doporučil, protože neobsahuje jód.
 
14 years ago
drstanek
Milá Iren, díky za dobrou zprávu. Váha se určitě pohne dolů.Nadýmání je způsobeno inulinem,který je skvělou vlákninou. Bohužel někoho nadýmá více než je potřeba a souvisí to s rychlostí fermentace střevní mikroflórou, která je pro každého člověka jedinečná. Plán je možné zopakovat, jestliže se budete dobře cítit a výrobky Vám budou vyhovovat i nadále. Přidejte ev. potom Dietline VitAmin a Paralékárna Rybí olej.
 
14 years ago
irenkak
Dobrý den pane doktore, po týdnu DP na 15 dní vlákninový mám úbytek na váze 0,8 kg. Až na dnešní den, se mi po dobu DP zlepšila nálada, v práci jsem podávala větší výkon, vytratila se únava po ránu a po celou dobu jsem neměla problémy s tetanií. Můj energetický příjem před začátkem DP byl 4 500 - 5000 kJ. Při DP mám po některých potravinách průjem, ze začátku jsem trpěla velkým nadýmáním, což mi trošku komplikovalo pobyt v práci a při jednání s klienty. DP jsem měla naposledy v roce 2008 a tento nový musím moc pochválit báječným složením a novou chutí některých jídel. Pane doktore, je vhodné navázat ještě jedním DP na 15 dní s vlákninou? Děkuji za odpověď a přeji hezký slunečný den.
 
14 years ago
drstanek
Milá Irenko, normalizace váhy je pro Vás mimořádně důležitá. Nepochybně to příznivě ovlivní také Váš krevní tlak. DP samozřejmě můžete. Zhubnutí a skromnější jídelníček může mít i příznivý vliv na zpomalení zánětlivých procesů ve štítné žláze. Těším se, že se průběžně ozvete jak se Vám hubnutí daří.
 
14 years ago
irenkak
Pane doktore, děkuji za rychlou odpověď. Ryby jsem z jídelníčku nevyřadila, ale tyčinky, jogurty a polévky guareta, které obsahují jód a domnívala jsem se, že je nesmím. Myslíte, že by byl pro mě vhodný DP na 15 dní vlákninový? Před 2 lety jsem s ním úspěšně zhubla. Víc než štítná žláza mě znepokojuje hypertenze, která se u mě objevila nově a nechce se mi brát další léky. Oba moji rodiče se léčí na hypertenzi. Domnívám se, že můj problém je ve stresu a přirustku váhy. Stres se snažím zvládat z Vaší nabídky - Valerian. Děkuji za odpověď i Váš čas.
 
14 years ago
drstanek
Milá Irenko, zhoršení funkce štítné žlázy není nic neobvyklého i ve vašem případě a průběh onemocnění nemůžete pozitivně nijak ovlivnit. Bez přísnějšího dietního režimu těžko dosáhnete úspěchu co se týká váhového úbytku a eliminace hypertenze. DP je možné určitě použít, přestože obsahují jód. Denní příjem jódu ve výrobcích nemůže negativně ovlivnit fyziologické funkce související s metabolismem hormonů štítné žlázy. I v budoucnu jezte střídmě, ale všechno. Nevyhýbejte se cíleně potravinám, které jód obsahují ve vyšším množství (např.ryby). Při tepelné úpravě dochází k uvolnění organického jódu a koncetrace jódu klesá. Neužívejte pouze doplňky stravy s obsahem jódu. Jiné jednostranné zásahy do jídelníčku prosím nedělejte. Nemůže to přinést nic dobrého a není to nijak racionální i v případě poruchy funkce šž jako je Vaše.
 
14 years ago
irenkak
Dobrý den pane doktore, od dětství se léčím se štítnou žlázou, mám eufunkční nodosní strumu cytologicky na podkladě lymfoplasmocelulární tyreoiditis. Při poslední kontrole na podzim 2009 pan doktor zjistil zhoršení stavu ŠŽ a zvýšil mi dávkování Euthyroxu. Mám vyšší anti TPO. V roce 2009 jsem přibrala 8 kg, váha mi nadále stoupá i při dietním režimu. Dále mám nově hypertenzi, kteru lékař zatím léčí změnou životního stylu, tj. i zhubnutím a ostraněním stresu. Nesmím jíst potraviny obsahující jód! Je mi 45 let. Nebráním se dietnímu plánu, ale některé výrobky obsahují jód. V minulosti jsem díky Vašemu DP zhubla. Můžete mi, prosím poradit, které přípravky by pro mě byly vhodné? Po guaretě vláknině mám průjem. Děkuji za Vaši odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru