V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Stitna zlaza a PPP

14 years ago
drstanek
Milá Alenko, je to vždy jak o váhovém množství tak i o správném poměru základních látek. Doporučuji aby sacharidy tvořily 60% z celkové energetické hodnoty celodenního jídelníčku. Adekvátně však musí být dodány i kvalitní bílkoviny (20%). Snažte se navyšovat energetický příjem. Preferujte potraviny s větší energetickou denzitou, jestliže máte problémy konzumat větší množství jídla ( např. banán místo jablka, rýži místo brambor). Přidal bych každý den 1-2 Nutrinky za den. V naší lékárně máme i Fresubin, který se zdá být pro většinu lidí chutnější a doporučuji ho také zkusit zda Vám nebude lépe vyhovovat. PS : hodnoty hormonů ŠŽ se mohou po několika měsících zcela urovnat, pokud bude jídelníček volen správně a zvýšíte svojí tělesnou hmotnost. Nezneklidňujte se proto zatím zbytečně a snažte se, aby byl Váš jídelníček co nejlepší a co nejpestřejší.
 
14 years ago
alenka000001
Mockrat Vam dekuji. Uvidime, co rekne endokrynolog. Mate nejake doporuceni ke slozeni jidelnicku? Vetsinou vypada nasledovne: 8.00 jogurt, musli, kus ovoce, caro s mlekem. 10.00 kus ovoce. 12.00 maso a priloha - vetsinou zelenina nebo sendvice z celozrnneho chleba nebo polevka a celozrnny dalamanek. 15.00 tvaroh a kus ovoce, 17.00 musli tycinka nebo kolac. 20.00 salat s tunakem, kuretem, syrem, seminka apod. Uzivam doplnky jako syrovatka, multi star, probiotika, bioenyzmz, jod, chrom, rutin, vapnik, horcik, zinek, zeleno apod.
 
14 years ago
drstanek
Alenko, váš zdravotní stav je třeba velmi pečlivě posoudit z interního hlediska. TSH je velmi vysoké, ale příčinou může být dlouhodobá podvýživa a nízký energetický příjem. Za těchto podmínek dokáže tělo vytvořit tzv. reverzní trijodthyronin, který má výrazně nižší účinnost než hormony trijodthyronin a tetrajodthyronin, které za normálních podmínek ŠŽ produkuje. Tímto pradávným mechanismem tělo dokáže šetřit energii. To by pak mohlo sekundárně, po navýšení energetického příjmu, vyvolat zvýšení produkce TSH se snahou zvýšit zpětně syntézu zmíněných hormonů. Nechám to však na endokrinolozích. Opravdu je těžké se k tomu více vyjádřit a vše správně posoudit, bez podrobné znalosti dalších skutečností. To je jen ode mne teoretická úvaha. PS : jíst 5x denně je dobrá rada,ale zcela zásadní je výživové složení Vašeho jídelníčku a postupné navyšování energetického příjmu podle aktuálního zdravotního stavu.
 
14 years ago
alenka000001
To bude moje prvni navsteva na endokrynologii, zatim jsem se ST nic nedelala. Dela mi potize traveni, pred tydnem jsem zacla brat bioenzymi a probiotika. Take se mi casto mota hlava a byvam unavena. Po jidle je mi plno az na zvraceni. Dodrzuju ale jidelni rezim co mi poradili doktori, tj. jim 5x denne.
 
14 years ago
alenka000001
PPP je porucha prijmu potravy. Zadne leky neberu, 3.5. jdu na endokrynologii na sono. Merim 177 cm a vazim 52,6 kg.
 
14 years ago
drstanek
Alenko, můžete mi upřesnit zkratku PPP. Užíváte substituční léčbu ? Berete i jiné léky ? Jste v péči endokrinologa ? Můžete mi napsak věk a kolik vážíte i měříte ?
 
14 years ago
alenka000001
Dobry den pane doktore, v soucasne dobe se uspesne lecim po 19 letech PPP, stav je stabilizovany, pomalu nabiram na vaze, BMI 16,9. Pribiram prumerne ,3 kg za tyden, denni prijem je cca 1300 - 1700 kcal. Na zaklade vysledku krevnich testu mi vysly jako jedine spatne hodnoty hormonu stitne zlazy. T3 a T4 jsou v norme na spodni hranici, TSH 26 a antiTG 760. Muzete takto urcit, v cem by mohl byt problem? Mockrat dekuju
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru