V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Vláknina

7 years ago
Dr. Staněk
OfficeSlim se do pudinků hodí také, Heleno. Textura je ale jiná, jemnější. Souvisí to s viskozitou vlákniny. Já sám raději používám do pudinků Slimlineu. OfficeSlim se mi zdá lepší jen s jahodovým pudinkem. Obě vlákniny ale zasytí velmi dobře. Budu rád, když mi napíšete vaší zkušenost. Připravujeme nový vlákninový přípravek a přemýšlím i o ideálním poměru obsažených vláknin. Názory jiných rád beru na vědomí a pomáhájí mi.
 
7 years ago
Helena
Děkuji za odpověď. Metabolic mi vyhovuje z toho důvodu, že po něm nejsem nafouknutá. Slimlinea mi vyhovuje do pudinků jen konzistencí a místo ní chci zkusit office slim.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Heleno. Díky za otázku, která se možná ještě neobjevila. Jednak je to způsobem, jakým se oba přípravky používají. Sáčky se mohou nasypat na určitý pokrm, nebo rozpustit ve vodě. Rozpustné tablety Guarety Metabolic se vypijí před, nebo během konzumace jídla. Mohou řešit problémy těch, které mají polykací obtíže. Vláknina vypadne až v žaludku. Vláknina v obou přípravcích má obdobnou chemickou strukturu, ale její fyzikální vlastnosti jsou trochu jiné. Chování v trávicím ústrojí je proto také trochu jiné a trochu jinak se chovají, když se přimíchají do stravy. Pro dlouhodobé udržování váhy mají obě vlákniny velký smysl. Pro snižování váhy jsou luxusem, pokud jsme důslední v dodržování dietního režimu. Je lepší pak volit Guaretu SlimLIneu, nebo SuperSlim., kvůli nižší ceně. Neukázněným jedincům mohou pomoci váhu snížit, nejsou-li dietní chyby zásadní. Během tohoto čtvrtletí vyjde odborný článek v Nutrition News, který bude zaměřen na problém vlákniny potravy. Zveřejníme jej na blogu pro zájemce, kteří se chtějí dozvědět o vláknině více.
 
7 years ago
Helena
Dobrý den, jaký je rozdíl mezi Metabolic a Officeslim? Děkuji.
 
10 years ago
Dr. Staněk
To je výtečný začátek Ivano! Věřím, že na konci DP15 budete mít o 6kg méně. Určitě nepolevujte. Začátek se vám podařilo zvládnout skvěle. Dostatečně odpočívejte. Po 14 dnech přidejte multivitamin-multiminerál a Paralékárna Rybí olej. Doporučuji užívat i nadále vlákninové přípravky Guareta, pokud vám vyhovují.
 
10 years ago
Ivana
Tak po 7 dnech na 15DP mám dole 4,6 kg. Myslím si, že je to úspěch, je mi jasné, že teď už to půjde o dost pomaleji, ale snad zvládnu. Ozvu se na konci 15 DP a pokud se nic nezmění, zkusím ještě jeden 15 DP a pak se uvidí čím dalším pokračovat.
 
10 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, využitelnost agaru se dá těžko odhadovat a doporučuji neexperimentovat. Agar může vyvolávat různé trávicí problémy a může být zdrojem mikrobiálního znečištění. Držel bych se vlákninových přípravků Guareta ( viz.blog článek o vlákninách). Přeji pevnou vůli. Těším se na zprávu po prvním týdenním vážení.
 
10 years ago
Dobrý den, objednala jsem si dnes 15DP přísný a chtěla bych se zeptat, pokud bych náhodou měla hlad, mohu vlákninu nahradit agar agarem? Obsahuje 76 g sacharidů ve 100 g, takže jsem si asi odpověděla, že ne...
 
12 years ago
Saurah
Tak Vy nás hříšníky ani v neděli neopouštíte, děkuji, milý pane doktore :-), to jste obětavý... Easy Slim tedy mlsnu častěji- chodím spát až kolem půlnoci i později a kručelo mně v bříšku, tak jsem večer užila třetí tabletu za den a bylo lépe :-). Jen jsem se cítila provinile, protože jiný "prohřešek" zatím žádný :-).
 
12 years ago
Dr. Staněk
Dag, ano je to možné pokud vám to vyhovuje. Ideální dávka je okolo 15g. Doporučené dávkování je to minimální, aby mělo užívání vlákniny nějaký smysl. I Guaretu EasySlim je možné konzumovat ve větším množství, vyhovuje-li vám více. Obsahuje směs rozpustných vláknin a je v ní také inulin. Je to vláknina velmi zdravá, bohužel u řady lidí (díky rozdílné mikroflóře), dochází k jejímu štěpení v trávicím ústrojí v mnohem větší míře. To způsobuje nadýmání. Hlavně z tohoto důvodu doporučujeme tyto tabletky 2 za den.
 
12 years ago
Saurah
Dobrý večer, jak jsem zde četla, mohu tedy vlákninu SlimLineu i ve větším množství, než udává obal? Trochu si přisypu do polévky, pudinku a dokonce se mně podařilo vlákninou a kořením Vitany na pizzu "vylepšit" omeletu ala míchaná vajíčka, že mně opravdu chutnala! EasySlim tablety s vlákninou ale opravdu jen dvě denně, že ano... škoda, ty ananasové jsou tak moc dobré :-)... Děkuji, Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Heleno, prášek se zamíchá ve vodě a rychle vypije ( pijete vlastně suspenzi vlákniny ve vodě) viz. obal výrobku. Nenecháte jej tedy nabobtnat a vláknina nabobtná až v žaludku. Jednotlivé prameny Poděbradky se mohou trochu lišit co do obsahu mínerálních látek, ale obsah sodíku je v každém případě z výživového hlediska významný.
 
12 years ago
Helena
Dobrý den, chci se zeptat, jak mám používat Slim lineu před jídlem. Dám dvě lžičky do 200 ml vody a nechám trochu nabobtnat nebo se mám pokusit ji vypít ještě v pův. stavu? Do jídla si ji taky dávám. Děkuji. A ješt dotaz ohledně Poděbradky točené přímo z pramene venku v Poděbradech, co se týká sodíku a vhodnosti pití platí asi Vaše odpověď jako u předchozí tazatelky, že ano ? Děkuji.
 
13 years ago
drstanek
Dobrý den, vláknina je v pořádku jestliže vám vyhovuje. Co se týká Poděbradky, nemohu ji nijak doporučit. Nemá vhodné složení ke každodenní konzumaci a zbytečně zatěžuje tělo dalším příjmem sodíku, který je u nás obecně vysoký. K pití Poděbradky neexistuje žádný racionální důvod a vždy je lepší obyčejná voda. Cola Light vede u řady lidí k zvýšenému pocitu hladu a vede k preferenci sladších potravin. Doporučuji ji konzumovat v množství maximálně 200ml za den, pokud je to nutné. Bral bych ji jako pamlsek nikoliv jako nápoj. Příjem Coly Light nijak prospět zdraví nemůže. Také Váš denní příjem kofeinu není nijak zanedbatelný a může způsobovat drobné zdravotní problémy jako je podrážděnost, nespavost, období zvýšené únavy,častější bolesti hlavy apod.
 
13 years ago
Akinom
Dobré odpoledne pane doktore, mám problém s velkým hladem při dietě. Před jídlem si musím vzít až 4 vrchovaté lžičky vlákniny a zapít je až 1 litrem vody, abych se zasytila. Neroztahuji si tím moc žaludek ? A další dotaz - piji Poděbradku Pro linii, limonádu bez cukru slazenou umělým sladidlem a 3 litry coly light denně. Není to nezdravé ? Děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru