V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

příprava masa a zeleniny

11 years ago
Dr. Staněk
Příprava v páře samozřejmě také. Může být o něco šetrnější k některých biologicky aktivním látkám. Není to ale vždy jednoznačné.
 
11 years ago
děkuji, myslela jsem si, že nejzdravější je příprava v páře....tak jsem překvapená, že ve vodě je to zdravější.
 
11 years ago
Dr. Staněk
Nejzdravější je maso vařené, Pavlo. Využijeme-li i vývar z něj, je to z výživového hlediska optimální. Kromě častějšího opékáni masa na ohni ale nevidím důvod, aby jste nepoužívala i jiné tepelné úpravy, pokud budete maso konzumovat v přiměřeném množství. Každá úprava má svoji nezaměnitelnou chuť a je škoda si ji nedopřát. To platí i o zelenině. Zeleninu bych používal jak čerstvou, tak dušenou či vařenou. Tepelnou úpravou můžete zvýšit biologickou dostupnost škrobu z košťálové či kořenové zeleniny. Budete-li ji jíst nepřiměřené množství může být přičinou zácpy, protože postupné natrávení škrobu zahušťuje střevní obsah v dolních částech trávicího ústrojí.
 
11 years ago
Dobrý den, prosím o radu - jaký je nejvhodnější způsob přípravy masa a zeleniny jak při dietě ( chci zhubnout asi 4kg ), tak pak po ní? Příprava v páře nebo může být i orestování na lžičce oleje ? děkuji Pavla
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru