10 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, za výpadek chleba Dietline se omlouvám. EU rozhodla, že nutriční hodnoty budou řazeny zase na chvilku obráceně a tak nám plánovaný tisk nového obalu zabere více času, než jsme počítali. Pokud můžete, nahraďte jej prosím cereálním výrobkem podobného výživového složení od firma Wasa. Respektujte tedy příjem 40g v jedné porci. Co se týká zeleniny, na čerstvé zeleninové saláty použijte zejména listovou a plodovou zeleninu v poměru 2 :1.. Skvěllý je ledový salát, rukola, polníček, okurka, rajčata, papriky,... U tepelně upravené zeleniny volte zejména zelené fazolky, cuketu, košťálovou zeleninu, trochu mrkve.... S kořenou zeleninou buďte opatrnější. Pokud je tepelně upravená, je nezanedbatelným zdrojem dobře dostupných sacharidů.V syrovém stavu doporučuji konzumovat 300g zeleniny. V tepelně upraveném 250g v jedné porci. V obou případech volte 1-2 porce za den. Melouny se mohou obsahem sacharidů velmi lišit. Nejméně obsahuje vodní meloun. Obsach sacharidů je asi poloviční oproti "červenému". 100g červeného melounu odpovídá asi 100g třešní ( započítal bych 15g sacharidů). Jahody mají většinou asi o 40% méně sacharidů, než třešně. Záleží ale na zralosti,odrůdě i celkovém obsahu vody. Ovoce přidávejte s velkou opatrnosti. Rozlišujte jej podle obsahu sacharidů a volte skromné porce okolo 50g za den. Držte se Pokynů pro stabilizaci váhy. Kdykoliv se ozvěte. Přeji pevnou vůli i v dalších týdnech.