9 years ago
Dr. Staněk
S hubnutím to má společného to, Jano, že pak sníží příjem energie a biologickou dostupnost sacharidů ev.tuků. Váhový pokles může být jen krátkodobý, než se tělo adaptuje na změnu v jídelníčku.. Na světě je možné všechno to víme všichni a zdravého rozumu lidé rádi často s krátkodobým nadšením pozbývají. Vše je o zdravé míře. Úplně pro zdraví stačí se držet obecných výživových doporučení, které zpracovala Společnost pro výživu. Lidé, kteří mají sklony k nadváze či třeba těžce fyzicky pracující(pokud u nás ještě existují) musí určitou korekci těchto doporučení udělat. Korekce se také musjí udělat u těch, kteří již obezní jsou, či trpí nějakým onemocněním které je spojeno s nadváhou či opačně. Musí nás samozřejmě zajímat co jíme, ale hlavním problémem je, že čím dál více lidí ignoruje příměřenoust množství, které konzumovat mohou. To se pak projevuje nárůstem váhy a metabolickými nemocemi, které jsou s dlouhodobě nevhodným složením jídelníčku spojeny. Bude-li vás zajímat něco více, rád vám odpovím.