9 years ago
Dr. Staněk
Pokud je káva nutná, zkusil bych do ní dát za běžných okolnosti trochu mléka, aby byla žaludeční sliznice trochu chráněna. Mléko bych ušetřil dle Pokynů při přípravě některých pokrmů. Je možné zkusit i sójový nápoj, když se mléku vyhýbáte ( i to by mohlo být důvodem, proč nyní hůře trávíte mléčnou bílkovinu). Tu zdravou houbu bych nyní raději vynechal, je-li v práškové podobě. Protože jsou pokrmy skromné a dobře stravitelné, káva může více dráždit žaludeční sliznici ( není-li užívána vláknina, která vytváří fyzikální barieru). Jinou příčinou tedy může být nechopnost trávit mléčnou bílkovinu v celém přijímaném množství I když není až tak vysoké ( i v tom může pomoci Guareta Slimlinea, protože bude trávení bílkovin pozvolnější). Může se na tom podílet i přidávaný protein od firmy Weider. Doporučuji případně užívat tabletky trávicích enzymů-Panzytrate, nebo Pangrol. PS: bylinkové čaje i čaj zelený pijte slabé. I některý z nich, vzhledem ke změně jídelníčku, může být pravou příčinou pálení žáhy.