8 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, obchod je obchod a fází se dá vymyslet tolik, kolik výrobků do nich máme. Jídelníček k dosažení cílové váhy musí ale vypadat jinak , než ten, po jejím dosažení. Energetická hodnota jídelníčku se pak musí pozvolna zvedat ( zejména zde se dají vymyslet různé fáze). Měli bychom postupně navyšovat příjem hlavně sacharidů a tuků, protože redukční diety často obsahují nadbytek bílkovin. Příjem tuku by neměl přesahovat 30% z celkové energetické hodnoty jídelníčku. Kolik sacharidů si nakonec budeme moc dovolit záleží zejména na životním stylu. Záleží také ale na tom, jaké potraviny a potravinářské výrobky budeme používat a jak je budeme kuchyňsky zpracovávat. Využitelnost sacharidů je totiž rozdílná a každý si musí jídelníček "vychytat" na základě pravidelných vážení a případných změn jeho složení. Korigovat jídelníček je někdy nutné i dalšími úpravami souvisejícími s určitými zdravotními riziky. Zcela zásadní je ale udržování normální váhy. Pro úspěšný začátek je vždy lepší nahradit alespoň jeden hlavní pokrm výrobkem redukční diety, aby se snížilo riziko dietní chyby. Podle našich dlouholetých zkušeností je zřejmé, že nejméně lidí selhává, pokud po nezbytně nutnou dobu použiji úplnou náhradu stravy. Následně je ale třeba si vytvořit a dodržovat jídelníček nový, který nepovede k opětovnému nárůstu váhy. S pomocí výrobků redukční diety je to opět reálnější.