8 years ago
Dr. Staněk
Milá paní Volfová, je určitě dobré hledat potraviny, které nevedou k rychlému nárůstu hladiny krevního cukru po jídle. Dia pivo k nim asi nepatří, pokud není konzumováno během jídla.. Na druhé straně má nižší obsah sacharidů, jejichž denní příjem by měl diabetik a člověk s nadváhou pečlivě hlidat. Tělo si s nimi poradí rychleji ( glykemická nálož). Alkohol je vydatnějším zdrojem energie než jsou jednoduché sacharidy (7 kcal vs 4 kcal), Je výtečně využitelný a rychle se přeměňuje v tuk. Může negativně ovlivńovat hladinu krevních tuků a podporovat insulinorezistenci. Z dlouhodobějšího pohledu může zvyšovat i hladinu krevního cukru. Platí tedy v tomto případě dvojnásob " všeho s mírou". I u Dia piva bych tedy volil maximálně 500ml za den. Občasná větší konzumace není u zdravého člověka nijak na škodu a ledviny se s ní snadno vyrovnají ( ledvinný práh). Celodenní jídelníček se snažte posuzovat jako celek a Dia pivo také do výživové hodnoty jídelníčku započítejte.