7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Olgo. Výrobky redukční diety, kde je důraz na využitelnost živin a jejich co nejpřesnější příjem, nemůžete porovnávat s běžnou stravou u které je využití živin ovlivněno celou řadou dalších faktorů. V běžné stravě může mít vaše námitka opodstatnění, ale také ne vždycky. V řadě potravin je škrob štěpen na glukózu také velmi rychle a nemá výživové výhody oproti jednoduchým cukrům. Hlavním polysacharidem - zdrojem energie v naší stravě je škrob. Ostatní polysacharidy, pominu-li svalový glykogen,který není obsažen v mase ve velkém množství, označujeme jako vlákninu a tu naše výrobky, tam kde je to vhodné, obsahují v přiměřeném množství. Při redukční dietě je tedy zásadní vědět, jaké množství výživných látek skutečně konzumujeme, abychom byli úspěšní a naše tělo mělo zajištěn takový příjem živin, které skutečně potřebuje k tomu, aby mohlo optimálně získávat co nejvíce energie z tukových zásob. O tomto množství živin mají odbornici i laici různou představu. Protože se prakticky zabýváme výživou již 30let a máme i zkušenosti klinické, snažíme se lidem doporučovat to, co považujeme za správné a co se nám v praxi osvědčuje. Máme obrovské množství dat o zdravotním stavu našich pacientů, kteří u nás podstoupili redukční dietu a neustále se snažíme optimalizovat složení redukčních režimů. Budete-li potřebovat více informací ozvěte se prosím.