3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jano. Naše přípravky jsou založeny na mléčné bílkovině. Neznám míru vašich obtíží a váš zdravotní stav. Těžko se mi něco doporučuje. Obecně bývají dobře tolerovány i u těch, kteří mají určité problémy se snášenlivostí mléčných bílkovin. Jsou na trhu v podstatě již 20 let. Také vlákninové přípravky Guareta mohou zlepšit toleranci bílkovin. Může být vhodné zkrátka vyzkoušet jednu tyčinku Guareta, jeden krém Guareta Morning Start a jednu polévku Guareta. Jsou k dostání v lékárenské síti do druhého dne. Složení bílkovin v jednotlivých výrobcích se trochu liší. Pocházejí z různých regionů Evropy (jiná pastva, jiné krmení, jiné plemeno skotu) a také technologie výroby sušené mléčné bílkoviny není absolutně stejná. Jsou rozdíly v zastoupení jednotlivých bílkovin, kterých jsou desítky které mohou alergizovat i v kvantitativním obsahu bílkovin v kaseinové složce a globulinové složce. Kaseinová složka má vždy obecně vysoký podíl (80%) a rozhodoval bych se tedy opravdu na základě znalosti míry vašich obtíží, zda pokrmy předem vyzkoušet. Vyřazujete absolutně mléko/sóju a mléčné/sójové výrobky z vašeho jídelníčku?