V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

torvacard

před rokem
Dr. Staněk
Funkci dolního jícnového svěrače negativně ovlivňuje nadváha, protože dochází k útlaku žaludku. Mohou ji ovlivňovat i psychofarmaka tím, že snižují napětí ve svěrači. Obtíže, které jste popsala spíše souvisí s funkcí krční páteře a dráždění bloudivého nervu. To by vysvětlovalo tu nevolnost. Zdá se, že všechny vaše obtíže mají přirozené vysvětlení, které souvisí s životním stylem. Nejen statiny, ale i tzv. blokátory protonové pumpy (EMANERA) musí být předepisovány s velkým respektem ( nevolit zbytečně vysokou dávku), aby neudělaly více škody než užitku. Tyto léky mají vliv na trávení živin a mohou snižovat využitelnost železa, vápníku či vitaminu B12 z potravy. Nelze vyloučit, že mají vliv i na složení střevní mikrobioty s negativními dopady na běžné fyziologické funkce těla, mezi které patří obranyschopnost organismu proti infekcím či fermentace složitých látek jako je vláknina potravy.
 
před rokem
DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ, PANE DOKTORE...EMANERU BERU UŽ ASI DVA ROKY PRO REFLUX JÍCNU (GASTROSKOPIE), POTÍŽE ŽÁDNÉ SE ŽALUDKEM NEMÁM. BRATR ZEMŘEL NA KARCINOM ŽALUDKU PŘED ČTYŘMI ROKY. MYSLELA JSEM SI, ŽE VELKÁ BOLEST KLOUBŮ, HLAVNĚ RAMEN, (JINAK ŽÁDNÉ VNĚJŠÍ PROJEVY NEMÁM) BY MOHLA SOUVISET S MENOPAUZOU, JE MI 52 LET. VČERA MI TO ALE PANÍ GYNEKOLOŽKA VYVRÁTILA S TÍM, ŽE NA MENOPAUZU( MÁM PŘECHODOVÉ HODNOTY , CCA DVA ROKY) SE SVÁDÍ VŠE. JEŠTĚ ZVLÁŠTNÍ VĚC. POKUD SI LEHNU NA TVRDOU MATRACI, JE MI ŠPATNĚ OD ŽALUDKU A JAKOBY MĚ BRNÍ CELÉ TĚLO. TAKOVÝ DIVNÝ STAV. NA MĚKKÉ MATRACI VŠE OK. ZDA BY TO MOHLO SOUVISET S KREVNÍM OBĚHEM. DĚKUJI A OMLOUVÁM SE ZA DLOUHOU ZPRÁVU :-)....MĚJTE HEZKÝ DEN. ZNOVU JSEM ZAŘADILA VAŠE VÝROBKY DO JÍDELNÍČKU, MOC MI VYHOVUJÍ, DÍKY.
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Jane. Minimálně 50% lidí užívá statiny zcela zbytečně a náš stát to stojí obrovské peníze. Budeme-li to posuzovat pouze z pohledu zdravého rozumu... Jen vloni se předepsalo atorvastatinu více než 3,5 milionů balení . V zemí, která má 10,5 mil obyvatel !!! Přitom je to často jen o správném a střídmém jídelníčku a fyzické aktivitě. Nemohu ale posoudit, zda ve vašem případě byl lék předepsán oprávněně či ne. Usilujte o jeho vysazení po dohodě s lékařem právě tím, že jídelníček dostatečně upravíte. Denní příjem tuku pečlivě sledujte. Proč prosím užíváte Emaneru? Jsou vám předepisována antirevmatika?
 
před rokem
DOBRÝ DEN, PANE DOKTORE, PROSÍM O VÁŠ NÁZOR NA LÉK TORVACARD 10, NA SNÍŽENÍ CHOLESTEROLU. ZDA MU MŮŽU TZV.PŘIPSAT NA VRUB BOLESTI KLOUBŮ, SVALŮ A ÚNAVU. ODBĚRY KRVE MÁM V POŘÁDKU, CRP I REVMATOIDNÍ FAKTOR TÉŽ OK. PŘÍPADNĚ, ZDA MŮŽU TENTO LÉK VYSADIT, PŘI DODRŽENÍ SPRÁVNÉ ŽIVOTOSPRÁVY... JEŠTĚ BERU EUTHYROX, CIPRALEX A EMANERU. DĚKUJI VÁM ZA ODPOVĚĎ. JANE
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru