před rokem
Saurah
Dobrý den, ráda bych se zeptala na to, o čem už 3 roky přemýšlím vždy, když dělám vývar ze zeleninových odkrojků, ze kterého potom vařím zeleninové miso polévky nebo zeleninové omáčky. Na radu kuchařek z webu Jíme jinak už několik let takto využívám pevné košťály a listy brokolice, květáku, zeleninové natě, vrchní listy pórku atd., které vyvařím ve 2-3 litrech vody, tu scedím a rozliji do sklenic, několik dnů uchovávám v lednici a používám k vaření. Polévky jsou potom velmi chutné a prý i výživnější. Sice vše, co vyvařuji, jsou pouze zdravé části a pečlivě je nejdřív oplachuji, přesto si říkám, jestli tyto povrchové části rostlin v sobě nemají nějaké zbytečné chemické postřiky-ne vždy se mně podaří nakoupit zeleninu v bio kvalitě nebo z vlastní zahrady. Nedělám v dobré víře tedy spíš něco, co by mělo méně užitku než škodlivých dopadů na stravování? Děkuji :-) Dag.