17 years ago
kappa
Milý pane doktore, blíží se mi období stabilizace, tak začínám sondovat potravinové možnosti :-). Můj dotaz se týká luštěnin - miluju fazole (všechny druhy) a čočku (hnědou i červenou). Prosím tedy o následující informace: 1) Jsou tyto potraviny vhodné pro období stabilizace ? Pokud ano, v jakém množství ? 2) Řadí se mezi bílkoviny nebo sacharidy ? 3) Pokud se týče úpravy - je v pořádku následující: čočka klasicky nakyselo, ovšem bez zahuštění a pouze s 1/2 lžicí olivového oleje, kyseleno buĎ citronem nebo balsamickým octem. Fazole ve slaném nálevu, smíchány buĎ s tuňákem ve vlastní šťávě, rajčetem a cibulí, dochuceny bazalkou a opět 1/2 lžicí olivového oleje. Lze i jako varianta bez tuňáka - tedy jen s rajčetem a cibulkou. Děkuji za info a přeji hezký den, Kappa.