16 years ago
drstanek
Milý Petře, děkujeme za Vaši zprávu. První týden bych doporučoval sestavit jídelníček z nízkotučných mléčných výrobků ( např.Svačinky či Ovofity Milco, Tvarůžky Breitunger či Olomoucké, jogurty Activia), libového masa připraveného na přírodní způsob ( zejména kuřecí, hovězí, krůtí, treska, pstruh, tuňák) a zeleniny. Konkrétní výrobky je možné nalézt i v soutěži. Postupně přidáváme podle výsledků týdenního vážení ovoce a přílohy ( doporučuji začít bramborami). Velikost porcí a konečné složení jídelníčku je zcela individuální záležitostí. Nezabýval bych se tedy ani tak počítáním kalorií, ale spíše "kvalifikovaným odhadem přiměřenosti porcí" na základě pravidelných týdenních vážení. U masa bych začal porcemi okolo 150g za syrova. U zeleniny volte porce okolo 250 - 300g ( "zelené" zeleniny můžete klidně i více). U pečiva, pokud je to možné, začněte chlebem Dietline. Jeho velikost napovídá, co by si měl člověk se sklonem k nadváze v jedné porci dovolit. Těším se případně na další dotazy. Budu také rád, když napišete jak se vám daří přechod na nový pestrý jídelníček.P.S : některé nízkotučné výrobky budeme nabízet V Paralékárně v Dlouhé, abychom zajistili jejich lepší dostupnost. Momentálně máme výrobky firmy Milco.