V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Zázvorovo-citronový květák s brokolicí a mrkví

Květák se zeleninou

1 porce, příprava do 15 minut!

Velmi chutná dietní večeře.

Použité suroviny na jednu porci:

  • 120 g květáku rozebraného na malé růžičky
  • 100 g brokolice rozebrané na malé růžičky
  • 70 g oloupané mrkve
  • plátek oloupaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička panenského olivového oleje
  • ½ lžičky citronové šťávy
  • ½ lžičky černého sezamu (předem krátce opraženého na suché pánvi)
  • ½ lžičky čerstvě nastrouhané kůry z bio citronu
  • ¼ lžičky mořské soli
  • 1 lžička strouhaného parmezánu

Postup přípravy

Mrkev nakrájejte na kolečka o síle 0,5 cm a spolu se zeleninou uvařte v páře 13 minut.
Mezitím nastrouhejte zázvor najemno a smíchejte s citronovou kůrou i šťávou, olejem, sezamem a solí.
Hotovou zeleninu zlehka promíchejte v míse se zázvorovým dresinkem a podávejte teplé sypané parmezánem.

Výživové hodnoty

Přibližná energetická hodnota jedné porce: 181kcal / 758 kJ

Tuky 7,3 g
Sacharidy 18,6 g
Vláknina 5,4 g
Bílkoviny 7,4 g

Odborné posouzení:
PharmDr. Martin Staněk

zeleninový pokrm, který je mimořádně chutný, má snížený obsah energie a vhodný obsah základních látek pro udržování váhy.
Tuk je zastoupen rostlinným olejem, který je upraven za studena. Má vyšší podíl nenasycených mastných kyselin. Obsah soli je přiměřený. Pokrm doporučuji jako první večeři. Druhá večeře může být nahrazena Horkou čokoládou DietLine®, která zvýší podíl bílkovin v celodenním jídelníčku nebo třeba jen teplým čerstvým plnotučným či polotučným mlékem v množství 200ml.

Komentáře:

12 years ago
Lenka
Děkuji za výborný recept. Hned jsem jej večer vyzkoušela a mohu všem jen doporučit! Kéž byste nabízeli takových "dietních lahůdek" více :-)
 
Zapojte se do diskuze. Přidat nový komentář.

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru