Rajčata plněná rozmarýnovými tvarůžky s ředkvičkou
1 porce, příprava do 10 minut!
Velmi chutná dietní svačina nebo sytá dietní večeře.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 1 balení Olomouckých tvarůžků malých 100 g
- 4 ředkvičky
- 6 plátků salátové okurky
- 30 jehliček čerstvého rozmarýnu
- 6 menších rajčat (po vydlabání 250 g)
- 2 rovné kávové lžičky olivového oleje (celkem 3 g)
Postup přípravy:
Z rajčat skrojte vršek a vnitřek rajčat vydlabejte ostrou lžičkou.
Ředkvičky nastrouhejte najemno nebo nakrájejte na velmi tenké proužky. Okurku nakrájejte na drobné kostky. Rozmarýn nasekejte najemno.
Tvarůžky po jednom rozmačkejte vidličkou a smíchejte s nasekanou zeleninou.
Směs naplňte do rajčat, zakápněte olivovým olejem a můžete ozdobit snítkou rozmarýnu.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 237 kcal / 995 kJ
Tuky | 5,0 g |
Sacharidy | 14,0 g |
Vláknina | 4,0 g |
Bílkoviny | 32,0 g |