Opečené tofu v zázvorových rajčatech
1 porce, příprava do 10 minut!
Velmi chutné hlavní jídlo.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 400 g krájených sterilovaných rajčat
- 1 lžička jablečného octa
- 1 lžička tekutého medu (5g)
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 100 g tofu
- 1 lžíce olivového oleje (5g)
- ¼ lžičky sezamových semínek (pokud možno tmavých)
- čerstvá majoránka nebo oregano nebo bazalka
Postup přípravy:
Tofu nakrájejte na kostky a na pánvi pozvolna opečte s pomocí jedné lžíce olivového oleje. Občas pánvi zatřeste, aby se kostky obrátily. Pokud obracíte obracečkou tak opatrně, abyste kostky nerozbili.
Do hrnce dejte sterilovaná rajčata. Přidejte sůl, zázvor a ocet. Přiveďte k varu, odstavte a vmíchejte med. Po chvíli promíchejte a nalijte do misky či hlubokého talíře.
Do středu nasypte z pánve opražené tofu. Posypte sezamem a bylinkami.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 316 kcal / 1268 kJ
Tuky | 14,0 g |
Sacharidy | 25,0 g |
Vláknina | 7,0 g |
Bílkoviny | 19,0 g |
mám velmi ráda luštěniny a vyzkoušela jsem i tofu...je vynikající. Ráda experimentuju, ale chtěla jsem se zeptat na jednu věc. Nejvíce mi chutnají nějaké luštěninové nákypy nebo karbanátky, ale s přílohou brambor a zeleniny. Teď se všude propagují luštěniny s obilovinami, ale mně obilovina k luštěninám jako příloha nechutná. Raději si obiloviny přidám do polévky. Myslíte, že brambory v menším množství můžu jako přílohu používat?
Vaše recepty, pokrmy jsou vynikající, už jsem je vyzkoušela a prostě nemají chybu:-)