Bochánky z mletého hovězího s majoránkou a celerovým salátem
pro 1 osobu, příprava 20 minut!
Velmi chutné hlavní jídlo se sníženým obsahem energie.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička olivového oleje
Salát:
- 100 g oloupaného celeru
- 75 g mladé cukety
- 2 lžíce podmáslí
- ¼ lžičky pálivé hořčice (může být i dijonská)
- ¼ lžičky soli
Postup přípravy:
Mleté hovězí maso (volte zadní, zbavené mezisvalového tuku např. roštěnec) smíchejte se solí, mletým pepřem, majoránkou a propracujte. Vytvarujte dva ploché bochánky. Ty posaďte na zapékací plech nebo misku, pokapejte olivovým olejem a dejte zapéct do trouby pod gril na 10 minut. Maso by mělo být pak nahoře zlaté a ve středu růžové.
Celer a cuketu nakrájejte na velikost sirek. Buďto na struhadle se správnou hrubostí, nebo krájejte nožem na plátky a ty pak na sirky.
V malé misce smíchejte podmáslí s hořčicí a solí do hladkého krému. Polovinu vmíchejte do salátu.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 327 kcal / 1312 kJ
Tuky | 13 g |
Sacharidy | 12 g |
Vláknina | 5 g |
Bílkoviny | 38 g |