Čočkový salát s jarní cibulkou, chilli a tvarohovými placičkami
pro 1 osobu, snadná příprava
Zajímavá kombinace chutí, chutná večeře se sníženým obsahem energie.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
Čočkový salát:
- 50 g červené neloupané čočky
- 125 ml vody
- 1 lžička jablečného octa
- velká špetka sušeného drceného chilli
- 1 lžíce sekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce sekané jarní cibulky
- sůl
Tvarohové placičky
- 1 vejce
- ¼ balíčku jemného tvarohu v kostce (62 g)
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy:
Vodu s půl lžičkou soli a lžičkou octa přiveďte k varu, vsypte čočku a na mírné teplotě vařte 12 minut. Sceďte a můžete nechat vychladnout.
Žloutek utřete s tvarohem a osolte. Bílek našlehejte a všlehejte do tvarohu.
Rozpálenou pánev potřete lžičkou oleje a lžicí na ni klaďte tři bochánky tvarohové směsi. Opékejte po obou stranách.
Čočku smíchejte se sekanou petrželkou, jarní cibulkou a chilli. Podle chuti dosolte a případně do kyselte octem. Dejte na talířek a podávejte s teplými tvarohovými placičkami.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 370 kcal / 1554 kJ
Tuky | 11 g |
Sacharidy | 34 g |
Vláknina | 3,5 g |
Bílkoviny | 32 g |