Rýžová rolka s kořeněnou masovo-fazolovou náplní
Pro 1 osobu
Příprava 15 minut
Nízkokalorické hlavní jídlo zajímavé chuti. Určitě stojí za to ochutnat.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 50 g mletého zadního hovězího masa
- 50 g scezených sterilovaných fazolí
- 2 lžíce jemně strouhané mrkve (30 g)
- 3 cm kousek jarní cibulky
- 1/2 stroužku česneku
- mletý zázvor na špičku nože
- chilli na špičku nože
- mletý badyán na špičku nože
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička olivového oleje (2,5 g)
- 1 plát rýžového papíru (10 g)
Postup přípravy:
Na 1 lžičce oleje opékejte mleté maso a míchejte. Až maso zbělá, odstavte. Přidejte vidličkou rozmačkané fazole. Pak přidejte najemno nasekaný česnek a jarní cibulku, postrouhanou mrkev, zázvor, badyán, chilli a sůl. Dobře promíchejte.
Rýžový papír důkladně namočte pod tekoucí vodou a dejte na velký mělký talíř. Do středu dejte podélně náplň do tvaru válce. Ne až zcela k okrajům. Nejprve zahněte okraje vlevo a vpravo kolem užších okrajů náplně. Pak zahněte rýžový papír přes náplň a stočte do rolky.
Podávejte s příborem.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 272 kcal / 1142 kJ
Tuky | 12,0 g |
Sacharidy | 26,0 g |
Vláknina | 4,0 g |
Bílkoviny | 13,0 g |