Zeleninový talíř s kuskusem a rozinkami
Pro 1 osobu
Příprava 10 minut
Výborná svačina se sníženým obsahem energie, která dobře zasytí.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 75 g cherry rajčat (asi 5-6 kousků)
- 75 g mladé jarní mrkve
- 75 g cukety
- 10 g hrozinek (1 lžíce)
- 30 g uvařeného kuskusu (2 lžíce)
- 1 lžička panenského olivového oleje
- 2 špetky soli
- špetka drceného římského kmínu
- 1 lžíce sekaného čerstvého koriandru
Postup přípravy:
Mrkev nakrájejte na kolečka, cuketu na plátky a ty rozřízněte na čtvrtky.
Mrkev spolu s pokrájenou cuketou a hrozinkami dejte do cedníku nad hrnec s vodou a pařte 5 minut. Je dobré, pokud je zelenina na konci ještě mírně křupavá.
Kuskus smíchejte s napařenou zeleninou, rajčaty, solí, olejem a římským kmínem.
Na závěr přidejte nasekaný koriandr a zlehka promíchejte.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 163 kcal / 684 kJ
Tuky | 3,6 g |
Sacharidy | 25,6 g |
Vláknina | 5,4 g |
Bílkoviny | 4,3 g |