V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Ředkvičkový salát s čedarem a koprovým podmáslím

Ředkvičkový salát s čedarem a koprovým podmáslím

Pro 1 osobu
Příprava 10 minut

Výborná svačina se sníženým obsahem energie, vhodná náhrada klasické přílohy

Použité suroviny na porci pro jednu osobu:

  • 150 g ředkviček
  • 25 g zralého sýra čedar
  • 3 lžíce sekaného kopru
  • 3 lžíce podmáslí
  • 1 menší stroužek česneku
  • sůl

Postup přípravy:

Ředkvičky operte a odkrojte konce. Nakrájejte je na co nejtenčí plátky (můžete i nudličky velikosti sirek). Hodí se k tomu různá struhátka.

Čedar nastrouhejte na nudličky.
Kopr nasekejte a smíchejte v misce s rozmačkaným česnekem, podmáslím a trochou soli.

V hlubokém talíři smíchejte ledabyle ředkvičky se sýrem, zalijte koprovým dresinkem a podávejte.

Výživové hodnoty

Přibližná energetická hodnota jedné porce: 141 kcal / 592 kJ

Tuky 8,1 g
Sacharidy 6,7 g
Vláknina 1,6 g
Bílkoviny 9,5 g

Odborné posouzení:
PharmDr. Martin Staněk

Jedná se o nízkoenergetický pokrm, který může nahrazovat klasickou přílohu, nebo jej můžeme použít na svačinu. Salát má nízkou energetickou denzitu a obsah všech základních látek je poměrně nízký. Může následovat po jídle, které bylo naopak velmi vydatné, a obsah všech základních látek byl vysoký. Může tak pomoci upravit výživové složení celodenního jídelníčku, aby jeho obsah byl přiměřený našim fyziologickým potřebám.
Hodí se rovněž do jídelníčku určeného ke snížení váhy, nebo do jídelníčku pro období, kdy si váhu pečlivěji kontrolujeme.

Komentáře:

Tento článek ještě neobsahuje žádné komentáře. Buďte první, kdo odpoví!

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru