Ředkvičkový salát s čedarem a koprovým podmáslím
Pro 1 osobu
Příprava 10 minut
Výborná svačina se sníženým obsahem energie, vhodná náhrada klasické přílohy
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 150 g ředkviček
- 25 g zralého sýra čedar
- 3 lžíce sekaného kopru
- 3 lžíce podmáslí
- 1 menší stroužek česneku
- sůl
Postup přípravy:
Ředkvičky operte a odkrojte konce. Nakrájejte je na co nejtenčí plátky (můžete i nudličky velikosti sirek). Hodí se k tomu různá struhátka.
Čedar nastrouhejte na nudličky.
Kopr nasekejte a smíchejte v misce s rozmačkaným česnekem, podmáslím a trochou soli.
V hlubokém talíři smíchejte ledabyle ředkvičky se sýrem, zalijte koprovým dresinkem a podávejte.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 141 kcal / 592 kJ
Tuky | 8,1 g |
Sacharidy | 6,7 g |
Vláknina | 1,6 g |
Bílkoviny | 9,5 g |