Treska na zelenině
Porce pro 1 osobu
Příprava 15 minut
Treska se zeleninou je ideálním hlavním jídlem pro období, kdy se snažíme váhu udržovat, nebo ji chceme snížit.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 200 g filetu z čerstvé tresky
- 80 g červené papriky
- 80 g cukety
- 80 g bulvy fenyklu
- 10 g panenského olivového oleje
- sůl
- ¼ citronu
Postup přípravy:
Z papriky vykrojte stopku a jádřinec, nakrájejte ji na proužky a pak na kostičky. Z fenyklu odkrojte konce a pokrájejte na půlcentimetrové plátky. Ty pak příčně překrojte na drobné kostičky.
Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte pokrájenou papriku s fenyklem. Opékejte 5 minut pod pokličkou za občasného promíchání.
Tresku překrojte a dejte do parního hrnce nebo pařáku nad hrnec s vodou. Pařte 8 minut.
Cuketu nakrájejte na kolečka a pak na kostičky. Přidejte k zelenině po 5 minutách a znovu opékejte dalších 5 minut. Na závěr zeleninu osolte.
Na talíř rozložte zeleninu a na ni položte plátky tresky, kterou pokapejte citronem a posolte.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 297 kcal / 1247 kJ
Tuky | 11 g |
Sacharidy | 12 g |
Vláknina | 5 g |
Bílkoviny | 35 g |