Bezmasý talíř z luštěnin a tofu
Porce pro 1 osobu
Příprava 10 minut
Velmi chutný bezmasý pokrm vhodný jako hlavní jídlo se sníženým obsahem energie
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 100 g tofu
- 60 g uvařených červených fazolí
- 30 g suché červené čočky
- 1 lžička (2,5g) olivového oleje
- 1/2 lžičky (2,0g) tekutého medu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička drcených jalapeňo papriček (nebo jiného chilli koření)
- ½ lžičky drceného římského kmínu
- ¼ lžičky jemně strouhané citronové kůry
- sůl
- bylinka na ozdobu (například bazalka, oregano, majoránka)
Postup přípravy:
Tofu rozmačkejte vidličkou a smíchejte s uzenou paprikou, strouhanou citronovou kůrou a rajčatovým protlakem.
Přiveďte k varu 250 ml vody. Vodu potom osolte a ochuťte chilli kořením. Pak do vroucí vody vhoďte červenou čočku.
Povařte ji při mírném zahřívání asi 6 minut a pak ji odstavte. Čočka by měla být měkká, ale ne rozpadlá na kaši. K čočce vmíchejte tofu a prohřejte. Přidejte med.
Fazole ohřejte a vmíchejte k čočce spolu s olivovým olejem.
Ozdobte bylinkou.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 267 kcal / 1118 kJ
Tuky | 6,6 g |
Sacharidy | 28,9 g |
Vláknina | 6,0 g |
Bílkoviny | 20,2 g |