Salát s grilovaným kozím sýrem
Porce pro 1 osobu
Příprava 15 minut
Salát výborně zasytí a je velmi chuťově rozmanitý.
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 70 g mladé mrkve
- 60 g kozího sýra (tenčí plátek válečku s kůrkou a plísní na povrchu)
- 40 g kadeřávku (kadeřavé kapusty)
- 1 citron (nejlépe bio)
- 1 lžíce (2 g) dýňových semínek
- 1 lžíce (5 ml) olivového oleje
- ½ lžičky nemletého máku
- špetka mleté skořice
- sůl
Postup přípravy:
Dýňová semínka opražte pár minut na suché pánvi. Jen aby se nafoukla. Občas pánví zatřeste, aby se semínka promíchala. Odstavte.
Dva menší hrnce naplňte vodou a přiveďte k varu. Nastrouhejte najemno ¼ lžičky citronové kůry.
Plátek kozího sýra položte na plech a dejte zapéct pod gril na pár minut, než se na něm vytvoří zlaté puchýřky.
Do vroucí vody vhoďte mrkev rozkrojenou na půl (větší kusy pokrájejte na vícero částí) a povařte 3 minuty a sceďte.
Listy kadeřávku posekejte nahrubo a vhoďte do vroucí vody. Po 2 minutách sceďte. Přidejte ¼ lžičky najemno strouhané citronové kůry, špetku skořice, ¼ lžičky oleje a sůl.
Mrkev smíchejte s ¼ lžičkou oleje a mákem. Přidejte ke kadeřávku, lehce promíchejte a dejte do misky či talíře.
Ozdobte grilovaným kozím sýrem a pochutnejte si.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 271 kcal / 1135 kJ
Tuky | 18,6 g |
Sacharidy | 9,5 g |
Vláknina | 3,4 g |
Bílkoviny | 15,1 g |