Salát z quinoy s jarní zeleninou
Porce pro 1 osobu
Příprava 25 minut
Salát se sníženým obsahem energie.Výborná svačina nebo druhá lehká večeře!
Použité suroviny na porci pro jednu osobu:
- 50 g červené quinoy
- 200 ml vody
- Sůl (1g)
- 5 ml (jedna lžička) kokosového oleje
- 25 g středně velké mrkve
- 3 tenké stonky zeleného chřestu (můžete použít i kedlubnu, cuketu či ředkvičky)
- 1 lžíce nasekaného řapíkatého celeru
- 1 lžíce nadrobno nakrájené jarní cibulky
- 1 lžíce (10 ml) citronové šťávy
- 1 lžička (5g) medu
Postup přípravy:
Vodu se špetkou soli přiveďte k varu. Přidejte quinou a na mírné teplotě vařte bez míchání doměkka ca 20 minut. Nechte vychladnout 15 minut. Pak přidejte kokosový olej a v malé misce rozmíchanou citronovou šťávu s medem. Nastrouhejte mrkev nahrubo. Řapíkatý celer, chřest a jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
Zeleninu vmíchejte do quinoy a podávejte.
Výživové hodnoty
Přibližná energetická hodnota jedné porce: 255 kcal / 1066 kJ
Tuky | 7,6 g |
Sacharidy | 37,7 g |
Vláknina | 4,2 g |
Bílkoviny | 6,5 g |