V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Znovu začít DP

12 years ago
Saurah
Milý pane doktore, je prosím možné nahradit něčím maso v DP10 a v dietě vůbec ? Nejméně rok jsem se nedotkla masa krom tak jednou za měsíc kousku kuřete nebo ryby a ani ty bych nemusela... Děkuji Dag.
 
12 years ago
Saurah
Příjemnou neděli, pane doktore :-). Hlavně že jsem pročítala celou poradnu... kdybych si ale pořádně přečetla tohle vlákno, zjistila bych, že se po dvou letech ptám na to samé... Ale hezké je, jak jste mně tenkrát doporučoval lednici pouze pro sebe, že ji opravdu náhodou mám; stará mizerně chladila, ale pro mne bude stačit- novou nechám tedy manželovi. Po svátcích by měl přijít DP, já se domů z města dostanu ve středu, takže ve čtvrtek začnu ( co je psáno, to je dáno :-)). Moc a moc Vás pozdravuji, Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Dag, rozhodla jste se správně. Pamatuji si na vás z minulosti. Snažte se plán striktně dodržet a po prvním týdenním vážení se rozhodněte o kroku dalším. Co se týká léčiv a různých doplňků stravy, momentálně bych nic neměnil ale po zhubnutí bych hledal cesty jak medikaci omezit či zracionalizovat. Aulin volte v tabletkách nebo jej nahraďte Brufenem. Aulin by se neměl užívat dlouhodobě. Jestli ho užíváte občas, je to v pořádku. Co se týká těch zmíněných diet. Dělená strava je v podstatě v pořádku i když mi moc smysl nedává a je to zbytečná komplikace ve stravování. Dieta podle krevních skupin je obchodně velmi srozumitelný koncept. Je to snadno pochopilné proč jsou lidé rozškatulkováni do 4 skupin. S ostatními teoriemi je to už horší. Z odborného hlediska nemá žádnou podporu a považuji ji za šarlatánství. Opět ale platí, kdo chce trávit zbytečně moc času sestavováním nesmyslného jídelníčku, dobře mu tak. Co se týká vegetariánství, nemohu ho doporučit u dětí a mladých lidí. U těhotných je velmi nežádoucí. V pozdějším věku mohou výhody převažovat. Starší lidé často přirozeně vyhledávají tento druh stravování a maso tolik nevyhledávají. Neměli by ho ale nahradit rohlíky, bílým pečivem a sladkostmi. Těším se na další zprávy a dotazy.
 
12 years ago
Saurah
Milý pane doktore, děkuji za podporu :-). DP10 je už možná na cestě, já si tu pro motivaci pročítám poradnu a také všechny DP. A napadlo mě, jestli jsem neměla začít spíš tím DP s vlákninou: než se mně přeonačí chutě, měla bych vše dáno a nemusela nic připravovat ( vlastně jsem měla od Vás vždy jen DP složené výhradně z Vašich výrobků )- což při mém "kočovném" způsobu života a souvislé výuce třeba až do pozdních večerních hodin by bylo nejjednodušší. Pokud mně to schválíte, objednám ho ještě a ten DP10 si schovám na pokračování. O lécích jsem tu našla, že Geriavit mohu užívat dál. Jinak beru ráno rybí olej, Lozap 25mg; 2krát denně Senior+ kloubní výživu; večer Zoloft 200mg najednou a Helicid 20; průběžně když nemohu vydržet bolesti ( mám těžkou skoliozu páteře ) granule Aulin ( nebo Nimesil, to je zřejmě to samé )a ten je sladký- glukoza, sacharoza, kukuřičný škrob. Čím ho mohu nahradit? Nerada Vás zdržuji, ale opravdu toužím zhubnout a cítit se lépe... A s tím souvisí ještě jedna věc, kterou se často zaobírám a stále jsem ji v sobě nevyřešila: až budete mít někdy volnější chvilku, moc by mě zajímalo, jaký máte názor na stravování podle krevních skupin, na dělenou stravu nebo vegetariánství... Mám krevní skupinu A a opravdu téměř nemusím jíst maso. Moc Vám děkuji za trpělivost, :-) Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, přestože jste mladá, v 55letech si zkrátka již nemůžete při redukčním režimu dovolit konzumovat příliš mnoho sacharidů. Váš příjem při redukční dietě by se měl pohybovat okolo 60-90g sacharidů za den. Sacharidy ze sójového nápoje tedy musíte určitě započítat a někde ušetřit. 4 kávové lžičky sušeného nápoje za den budou asi obsahovat okolo 10g sacharidů. Ušetřete tedy něco částečně na přípravě pudinků. Věřím, že se zeleninou se nějak vypořádáte. Přeji příjemné velikonoce a ozvěte se zase !!!
 
12 years ago
Saurah
Číslo mé objednávky je : 201204/158
 
12 years ago
Saurah
Hezký den, milý pane doktore :-) . Se zeleninou se moc nekamarádím, já vím, měla bych to změnit. Ředkvičky jsou asi pro mne nejhorší, ale pravda, nastrouhat jsem je nezkoušela. Dušená zelenina je bez trávicích problémů. Při stravování podle Mančingové mně chutnala i červená řepa a celerové hranolky ( ale ty mně nepřipadaly moc zdravé ). Vím, že když pár dnů vydržím na stravě bez těch příšerností, co jím teď, "chutě" se upraví- jen začít a vydržet. Nakonec i to zvládnu, ale už tolikrát jsem se vrátila vlastní vinou zpátky k nadváze... Což těsně před 55tinami je docela výzva. Sojové mléko zajíc ve 100g: 3,4g bílkoviny, 63 sacharidy, 27 tuky - 2143 kJ. Nescafé : bílk. 7,8g, sach. 3,1g, tuky 0,2. Ach jo, z počítání mám strach... Ale tolik chci být zas lehčí a mít víc elánu... Děkuji Vám, Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, budete-li si chtít váhu do budoucna udržovat, pokrmy musí být velmi skromné.Zejména jestliže budete volit 5 pokrmů za den. Po padesátce je většinou lepší volit 3 pestré pokrmy a svačiny řešit jen nápojem a kouskem zeleniny a ovoce. Kedluben můžete nahradit třeba ředkvičkou , bílou ředkví, květákem... Vadí vám i nastrouhaná? Jakou zeleninu a v jaké podobě máte ráda? Pokud chcete přidat sojové mléko, musíte ušetřit trochu mléka při přípravě pudinků. Není možné přidávat další sacharidy navíc a doporučuji opravdu šetřit i na drobnostech. Můžete mi prosím napsat kolik bílkovin obsahuje sojóvé mléko, které používáte. Sójová mléka jsou výživově velmi chudá a nelze je vůbec s mlékem srovnávat. Pokud by jste dělala objednávku, napište mi prosím její číslo. Budu rád když mi ale ještě o zelenině něco napíšete aby jsme nějak ty záměny dořešili.
 
12 years ago
Saurah
Milý pane doktore, moc děkuji za rady; u DP 10 dní mám obavy z malého počtu jídel, proto se mně 14ti denní zamlouval více. A dárečky samozřejmě má rád každý :-). A také- zatím jsem ho u Vás objednala už dvakrát ( vlastně Last minute ) a vím tedy, co mě čeká. Ale dám na Vás, zkusím tedy DP10. Co mám k němu objednat dalšího užitečného a prosím, čím nahradit kedluben a papriku- syrové nestrávím a je mi po nich špatně. A nakonec: mohu 3-4krát denně instantní kávu se lžičkou sojového mléka? Bez ní ráno ani nenastartuji a odpoledne bych usnula i při práci :-). Děkuji, budu poslouchat :-) Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, můžete to tak udělat. Snažte se však prosím plán striktně dodržet. Alternativou je DP na 10 dní, který bych doporučoval více. 10 dní se dá snáze zvládnout bez prohřešku a vy potřebujete na počátku dosáhnout nějaké malého (ale významného) vítěztví aby jste nabrala síly a odhodlání dále pokračovat. Co se týká cholesterolu, nyní bych se snažil dosáhnout cílové váhy. Uvidíme, co cholesterol po zhubnutí udělá a zda se dostatečně sníží (předpokládám, že ano). S velkou pravděpodobností jíte ve sladkostech hodně nasyceného tuku, který je zásadní pro hladinu cholesterolu krvi. Přijem cholesterolu potravou má na ni při běžném stravování malý vliv. U maminky, pokud nebere statiny, nevidím na hodnotě cholesterolu (vzhledem k věku) nic alarmujícího. Familiární hypercholesterolemie se ale vyloučit úplně nedá, pokud vyloučena nebyla. Těším se na další zprávy a dotazy. Držte se a nestavte u pump!
 
12 years ago
Saurah
Prosím, byl by vhodný DP na 14 dnů a po něm pokračovat nějakým přísnějším? Mám zvýšený cholesterol 6,5 ( ale moje 80ti letá maminka je přeštíhlá a s cholesterolem je na tom stejně ) Děkuji, Dag.
 
12 years ago
Dobrý večer, milý pane doktore; tak jsem tu opět... ve stejnou roční dobu po dvou letech a potřetí celkem... a opět delší čas na 80ti a více kg (raději se nevážím :-( ): naštvaná na sebe, denně "začínám", přitom jím pouze sladké, kynuté, zmrzlinu a ovoce, mám problémy s pohybem, jsem unavená, necvičím ( jen každé ráno uvolňuji páteř ),všechno mě bolí, neunesu se ani neudýchám... dvakrát jsem se stravovala podle A. Mančingové ( sice mně bylo dobře, ale nemohu tak často česnek a smažené a stejně jsem nezhubnula ). Když se nenajím, je mi špatně, jsem podrážděná, nesoustředěná. Asi to sama nezvládnu, abych se mohla v létě objevit před manželem v plavkách... ani pro starosti s maminkou a synem nemám čas přemýšlet nad skladbou stravy, jím v autě (dojíždím dost daleko ), ach jo... Prosím, poraďte, jakým plánem začít, jinak asi nezačnu vůbec a všechnu životní energii budu dál plýtvat na neustálé myšlenky o postavě a mé neschopnosti něco se sebou dělat. Moc ráda bych odložila zátěž 10- 15 kg. Prosím o radu, za 14 dní mně bude 55 a do žádných hezkých šatů se nevejdu... Děkuji a přeji Vám příjemné jaro ♥ Dag.
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, tak pět kilo už musí být na Vás opravdu vidět a věřím že Vás úspěch posílí a že bude pro Vás snažší odolávat nástrahám v podobě jídla. Nejjednodušší je, nemít pamlsky doma. U Vás je to asi složitější když Váš muž si může mlsat jak chce a je štíhlý. Také odhadování porcí a výživové hodnoty považuji za správnou cestu. Je naivní se domnívat, že výrobky mají přesně takové výživové složení, které je uvedeno na obale či v různých tabulkách. Řada výživových hodnot se opisuje po desetiletí, kdy některé analytické postupy nebyly zdaleka lege artis. Nyní firmy spíše hodnoty kalkulují teoreticky a data berou kde se dá. Analýzy potravin jsou poměrně náročné jak finančně tak časově a laboratoří je navíc velmi málo. Dokonce i potravinářská inspekce se zbavuje svých laboratoří, kde často pracovali výteční profesionálové. To osobně považuji za velmi alarmující, protože náš systém kontroly je velmi dobrý a patří určitě k nejlepším na světě, i když je stále hodně nedokonalý. Přeji úspěšný týden. Držte se. Mám z vašich úspěchů také radost. Každá taková zpráva mě povzbudí vymýšlet další vylepšení a hned se do něčeho dneska pustím co jsem dlouho odkládal...Těším se na další zprávu.
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, i jám mám například po anglické slanině v žaludku jako v pokojíčku. V tom problém nevidím. Co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému. Stravování je spíše o přiměřenosti a střídmosti než o rozdělování potravin na tzv.zdravé a nezdravé. Člověk nebude nikdy chytřejší než příroda a ta bude mít před lidských poznáním vždycky náskok. Proto si netroufám potraviny takto označovat protože toho víme stále pořád velmi málo. Víme však, jaký způsob stravování vede k obezitě a nadváze a následným komplikacím zdravotního stavu. Každý kdo rád jí a jídlo je středem jeho zájmu, byl měl také klást důraz na to jak jí a jak je jídlo připravené a zda by nemohlo být připraveno a servírováno ještě lépe. Možná by to nebylo s obezitou u nás zase tak strašné...
 
14 years ago
saurah
Dobrý den, pane doktore, hlásím se: mám dole 5 kg, začínám ob den cvičit hodinu ( protažení+ aerobik+ posilování), týden už normální strava- nemlsám,i když drobné prohřešky občas jsou, ale snažím se nízkokaloricky a výživově hodnotně. Počítat kalorie nejsem schopna, ale za "léta praxe" mám slušný odhad, co bych měla a co ne... Polykám vitamíny, rybí olej, kolagen, Chlorellu a Spirulinu, chuť na teplou polévku večer mně zůstala. Děkuji za Vaše laskavá podpůrná slova; za týden se ozvu, zatím přeji krásné dny- konečně se sluníčko ráčilo ukázat... :-) Dag.
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, díky za dobré zprávy a mám radost, že odoláváte pokušení v podobě jídla. Unavený je nyní skoro každý včetně mě a k jaru to patří. Co se týká Vaší pleti, užívání kolagenu smysl má. Složení kolagenních vláken je totiž trochu jiné než ostatních živočišných bílkovin ( liší se výrazněji aminokyselinových spektrem). Proto doplňování kolagenu či jeho hydrolyzátu může pomoci při tvorbě kůže a udržování stavu chrupavek. Důležité je dostatečné dávkování. Můžete proto zkusit jak Gelantinu tak výrobek od Rosen, který máme také na webu. Aerobik cvičit můžete, jestliže to bude těch 10 či 15 minut. Neovlivní to výdej energie a protažení po ránu se vždycky hodí. Karnitin, považuji za látku zcela zbytečnou co se týká jejího doplňování a nemůže spalování tuku nijak povzbudit, i když se na spalování tuku podílí ( přenáší mastné kyseliny do mitochondrií). Právě z tohoto mechanismu vycházejí všechny demagogické reklamy. Biologické regulace v našem těle jsou zaplaťpámbu mnohem složitější a promyšlenější, jinak by člověk nemohl po tisíciletí přežít a jsou příkladem, že musí existovat, či musela existovat, geniální intelegence, ať už v jakékoliv podobě, která všechny přírodní pricipy fungování nastavila podle jednoduchého , ale dosud nepoznaného schématu. Přeji hezké velikonoční pondělí a vydržte !!!
 
14 years ago
saurah
Dobrý večer, pane doktore, tak mám za sebou 15DP s vlákninou a téměř 3 kila dole. Naučila jsem se pít, jíst pravidelně, teplé polévky... ani jednou nezhřešila, odolala i na rodinné oslavě. A ani moc těžké to nebylo. Únava poslední dny souvisí patrně s počasím, je na tom tak téměř každý. Dnes jsem začala 10DP, své první "normální jídlo"- snídani- jsem ani celou nespořádala a nechala si tedy půlku na odpolední svačinu. Jako šesté jídlo kousek salátové okurky a docela jsem den přežila při lehké práci na zahradě bez hladu. Přidala jsem Supradyn, rybí olej, Slim tea, 2 vlákninové tablety EasySlim(ananas je skvělý ) a trochu SlimLiney do polévky (nakoupila jsem převážně houbovou, chutná "nejpřírodněji"). Bohužel hned se probudily chutě - 4 tabletky Fresh docela pomohly :-).Mám trochu obavy, jak se s hubnutím vyrovná moje pleť, přece jen už není elastická, jako bývala :-( a dávám jí zabrat celý život 20kg+, 20kg-... Funguje kolagen, nebo je to zbytečný výdaj? Mohu začít cvičit aerobik, nebo ještě počkat? Zatím pouze ráno 10-15 min protažení. A do třetice: mám zásoby různých "spalovačů"- většinou s vysokým obsahem karnitinu, možná už prošlé(dárky od manžela), ale když jsem necvičila, ani jsem je nezačala používat. Mám začít teď, nebo až se hubnutí zastaví? Děkuji, přeji příjemné svátky jara, Dag.
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, ano. Je to tak. Je možné přidat asi 300g vařené zeleniny nebo okurky, hlávkového salátu, ledového salátu, brokolice, květáku, kapusty , špenátu, pokud by Vám to takto vyhovovalo. Vyhýbejte se zatím většímu množství mrkve a rajčatům. Použijte případně octovou zálivku. Je možné přidat také Dietline Whey 20 koktejl či omeletu. Těším se na případné dotazy.
 
14 years ago
saurah
Milý pane doktore, pochopila jsem dobře, že s DP na 10 dní mám snížit kalor. příjem na zhruba 2 700 kj a stále nic z normálního jídla zatím nepřidávat? Nebo jídelníček proložit alespoň zeleninou? DP s vlákninou se šesti jídly je akorát, ale méně jídel denně se trochu bojím... Děkuji, Dag.
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, doporučuji U Vás nyní navázat DP na 10 dní pokud to bude možné. Určitě pokračujte s vlákninovými přípravky Guareta. Je možné si také navíc koupit Dietline SlimRice. Rýži uvaříte za minutu v mikrovlnce a můžete jí zamíchat třeba do tvarohů Milko či pudinků Guareta. Lépe to zasytí. Zda zvolíte Geriavit či Supradyn je jedno. Můžete také zvolit Dietline VitAmin. Kupte si také Paralékárna Rybí olej případně Leucin Plus. A to by již mohlo stačit. Informace o klubové kartě jsou uvedeny na webu. Kartu je možné také získat při návštěvě naší lékárny a paralékárny. V Paralékárně v Dlouhé je pak možné nakoupit výrobky Milko. Máme tam také saláty Shmaky, které jsou také vhodné pro snižování a kontrolu váhy. Těším se na Vaše zprávy a na případné dotazy. Držte se. Práce na zahrádce je skvělá relaxace. Možná by Vám mohl zachutnat i Paralékárna SlimTea když si ho vypijete na sluníčku na lavičce...
 
14 years ago
saurah
Dobrý večer... Připravovala jsem si DP na zítřek a došlo mi, že za týden s ním končím. Prosím, jak potom dál, pane doktore? Ráda bych ještě tak 7 kg odložila. A je pro mne v mém věku lepší Geriavit nebo Supradyn? A když už budu nakupovat přes internet ve Vaší lékárně, na co nemám zapomenout? A jak mohu získat klubovou kartu- nějak jsem se tady nedopátrala... Děkuji za Vaše odpovědi na všechna moje proč, pozdravuji Vás, Dag. P.S.: Celý den jsem pracovala na zahradě a cítím se výborně- dvě teplá jídla denně- dříve jsem nejedla většinou žádné- a teď se těším, jak si budu vařit zeleninové polévky...
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, díky za skvělou zprávu. Pokud krokusy a sněženky vydrží do konce plánu je to vše určitě na dobré cestě... Vlákninu můžete použít, jestliže bylo dobře uzavřena. Sójové mléko do kávy také můžete v nezbytně nutném množství. Držte se. Počasí nám přeje. "Deprese" není třeba zahánět větrníky, punčáky a indiány. Těším se na další zprávy .
 
14 years ago
saurah
Dobrý den, pane doktore... Dnes Sedmý den DP s vlákninou: bez hladu, bez chutí, bez únavy, bez dráždivého tračníku... 2 kg dole. Pravidelná "strava" vyhovuje velmi. Asi také trochu odvodnění- voda mně dělá dobře ( před DP jsem pila mizerně). Jsem nad očekávání spokojená. Objevila jsem své příspěvky ze září 2008, to jsem na tom byla o to hůř, že zrály maliny :-)... spásat krokusy a sněženky mě neláká :-). Naučila jsem se také používat vlákninu- zbyla mně od minule (sice s prošlým datem spotřeby, ale zdá se v pořádku :-)). Beru chlorellu a spirulinu a mám pocit skvělé očisty organizmu- i se lepší pleť. Jediný dotaz: mohu místo mléka do koktejlu malou lžičku sojového mléka do kávy? Bez kafe 3krát denně bych nefungovala. Děkuji, s pozdravem Dag.
 
14 years ago
saurah
Dobrý večer, pane doktore, moc Vám děkuji za podporu... Dnes jsem přijela domů a čekal na mě obrovský BALÍK- taška je krásná, mé oblíbené barvy, moc mě potěšila!!! Také pěkně zpracovaný leták, je vidět, že stále vylepšujete vše; tak bych měla vylepšit i já své stravování po skončení DP. Už jen trochu váhám, jestli začít hned zítra- mám čt i pá docela frmol a ježdění a učím do noci... ale ano, začnu, kdyby třetí den byla krize, budu doma a půjdu na vzduch za humna se psy... Myslím na všechny, co bojují s nadváhou celý život jako já a přeji nám všem VYDRŽET!
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, klidně se do toho pusťte již s tímto plánem. Kupte manželovi vlastní ledničku se zámkem a svojí vyprázdněte. Plán prosím striktně dodržte a pečlivě se držte Pokynů. Nasbírejte rychle co nejvíce motivace a odhodlání. Je dobré si v hlavě porovnat proč je pro Vás snížení váhy důležité a proč chcete součásný způsob stravování změnit . První týdenní vážení Vám určitě dodá síly a pevně věřím, že letos budete úspěšná.
 
14 years ago
saurah
Děkuji... a mám si hned objednat DP Last minute a držet ho?
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, udělejte tlustou čáru nad svým současným způsobem stravování a pusťte se do redukčního režimu ! Tento týden máme ordinaci zavřenou kvůli jarním prázdninám. Příští týden je však možné volat od 6.00 ráno na tel. : 2 24 23 81 02 kde Vám sestřička sdělí vše potřebné. Neváhejte. Uvídíte že váha půjde dolů a že Vás překvapí jak je relativně snadné se vzdát některých pamlsků a zbytečné konzumace jídla. Určitě budete mít potom zase radost z malování a příjde spousta nové inspirace.
 
14 years ago
saurah
Milý pane doktore, máte pravdu... Označením "nezdravé" jsem jen chtěla nezdržovat Vás vyjmenováváním toho, co tím myslím: káva, chléb s něčím, Nutellu lžičkou,tři tučné Floriany, sáček oříšků v čokoládě, něco kynutého, káva, karamely, opět Florian... a to jsem teprve u jídelníčku po poledni... občas nějaké ovoce, ale do zeleniny se nutím... Dovolím si kousek koláče a sním celý... Takže nic výživově hodnotného, jen prázdné kalorie a chutě na další. Já vím, že když překonám začátek, půjde to, jen začít. A manžel ( štíhlý až moc, se šlachovitou postavou mladého kluka- psala jsem o něm asi před 3mi lety- to ještě nebyl manžel :-))se cpe jednou čokoládou za druhou, oplatky kupuje po krabicích, vařím mu, peču... má celou pracovní dobu pohyb a nenávidí každé deko navíc na komkoli. Je nestřímý, ale jídlo je pro něj jen nutnost, pohonná hmota... Výživové pilulky by mu vyhovovaly- nezdržovaly by... Chtěla bych zase začít tvořit (psala jsem Vám ještě jako Česáková ), ale jsem jak ochromená... Objednám se... Děkuji, pěknou neděli, Dag.
 
14 years ago
saurah
Dobrý den, pane doktore, děkuji za odpověď i nabídku.Zdravotní stav zanedbávám, máte pravdu. Ale paradoxně- když jím "nezdravě", je mi dobře... při těch kombinacích a množství sladkého se sama dost divím. V poslední době mám většinou pokoj téměř od všech zažívacích problémů, i když zapomenu na helicid. Ráda přijedu na konzultaci, ale v tomto měsíci mám mnoho pracovních povinností navíc, vidím to až na duben. A to už bych ráda něco zhubnula. Nevěřím si také proto, že mám spousty knih o hubnutí, za sebou seminář I. Málkové... dobře vím, co bych měla, ale skutek utek, jen odkládám... Vlastně celý život myslím nejvíc na jídlo, co bych měla a co neměla a co stejně dělám špatně... Ještě se podívám na Vaše ordinační hodiny. Děkuji, Dag.
 
14 years ago
drstanek
Milá Dag, nechcete se za mnou přijet podívat ? je mi jasné, že u Vás na chalupě je teď asi krásně a že se radujete s probouzejícího se jara. Byl bych však rád, kdyby jste neopakovala stejné chyby a rád by si s Vámi jídelníček probral. Pokud snížíte váhu refluxu se určitě zbavíte. Nevím však, zda svůj zdravotní strav trochu nezanedbáváte a možná by bylo dobré, kdybychom se na chvíli sešli u nás v poradně.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru