14 years ago
drstanek
Milá Jitko, asi bude ještě dobré pokračovat v jídelníčku, který má obdobnou výživovou hodnotu jako DP na 10 dní viz. Pokyny. Třeba tak, že si vytvoříte 2 pokrmy z Guarety a 2 pokrmy z nízkoutučných mléčných výrobků, libového masa a zeleniny. Vyhýbal bych se ještě přílohám včetně pečiva. Z nízkotučných mléčných výrobků bych volil zejména nízkotučné tvarohy. Je možné použít třeba i syrečky ( Olomoucké, Breitunger), které hodně zasytí. Zeleninu bych volil hlavně čerstvou ( zelená paprika, ředkvičky, kedlubny, ledový salát, čekanka, květák...) ale výborné je určitě např. i sterilované zelí, které lze dobře ochutit, třeba křenem. Z libového masa volte kuřecí a krůtí prsa, králíka, bažanta, šunku jakéhokoliv druhu s nízkým podílem tuku a s co největším podílem masné složky, tuňáka( ve vlastní šťávě), makrelu, pstruha ... Maso po tepelné úpravě by mělo vážit 120-150g. To doplňte čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem s použitím octa nikoliv majonézy. Doporučuji si udělal tabulku v excelu a jídelníček si přesně dopředu naplánovat. Myslím, že je to i zábavné a zároveň si dobře osvojíte výživovou hodnotu potravinářských výrobků a surovin .Těším se na případné dotazy.