14 years ago
drstanek
Milá Radko, myslím si, že u obezních lidí a lidí s nadváhou se tělo "leká" každý den z toho co do něj padá ... Ne náhodou máme v Česku milion diabetiků a 40%dospělé populace trpí nadváhou či obezitou. Nízkoenergetický jídelníček je třeba držet nezbytně dlouhou dobu a postupně energetický příjem zvedat. Velmi důležité je naučit se tvořit nový jídelníček, protože k původnímu způsobu stravování se vrátit nelze, pokud si chceme váhu udržet.Výživovou hodnotu jídelníčku je třeba vždy upřednostňovat nad hodnotou energetickou. Pokud budeme konzumovat redukční jídelníček s hodnotou 1200kcal, nikde není zaručeno, že je výživnější než jídelníček, který má třeba 800kcal . Čím rychleji ale zhubneme, tím opatrněji musíme navyšovat příjem sacharidů a tuků a tedy zároveň i energetickou hodnotu. Prosím o pečlivé přečtení pokynů k Plánům ( viz. Stáhněte si). Zde je také informace, pro koho jsou jednotlivé plány určeny. Velmi často není třeba držet jídelníček, který má 500kcal... Těším se na případné dotazy.