V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Volba dietního plánu

6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Kamilo. Děkuji za zaslání dotazníku. Chceme-li snížit váhu, konzumace ovoce, příloh, či pečiva je komplikací i když jsou porce skromnější. Chceme-li si váhu po zhubnutí udržet, přílohy a běžné pečivo bychom si měli dopřávat jen občas, protože je tělo nepotřebuje a jsou pro ně zbytečnou zátěží. Také ovoce si bohužel musíme dopřávat v menších porcích. Patří ale po zhubnutí do jídelníčku každý den v množství 100-200g, podle druhu ovoce a jeho obsahu sacharidů. Jako začátek dietní režimu bych raději volil Dietní plán na 12 dní, který je úplnou náhradou stravy. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde dobře dolů. Na něj se zpravidla navazuje DP10, který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. Zpravidla je nutné 2 pokrmy Guareta/DietLine v jídelníčku ponechat, aby se hubnutí nezastavilo. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Doporučuji užívat l Guareta SlimLinea prášek 3x1-2 sáčky 30 minut před jídlem. Prášek se zamíchá do 200ml vody a rychle vypije. Je možné také používat Guareta SuperSlim tobolky 3x2 tobolky za den. Mezi jídly v cca 10.00 a v 15.00 nechte rozplynout v ústech 2 tablety Guarety EasySlim za den. Bude-li něco nejasného, kdykoliv se ozvěte. Co se týká tělesných aktivit, cvičení doporučuji na 12 dní vypustit a nahradit jej delšími procházkami po dobu jedné hodiny. Tělesnou zátěž je ale dobré postupně zvyšovat podle toho, jak se budete cítit. Neměla by vám zvyšovat nároky organismu na příjem energie a výživných látek. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky osvědčí.
 
6 years ago
Kamila
Přiložen dotazník #238
 
6 years ago
Kamila
Přiložen dotazník #237
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jano. Jednotlivá jídla je dobré si rovnoměrně rozložit v rámci celého dne. Jinak si je ale rozložte tak, jak vám to nejlépe vyhovuje. Nyní je zásadní dietní režim bezchybně zvládnout. Přeji pevnou vůli.
 
6 years ago
Jana P.
Dobrý den, mám 10ti denní plán, chtěla bych se zeptat v kolik hodin si mám dávat další jídla, když si dám snídani okolo 8?
 
9 years ago
Dr. Staněk
Milá Katko, je to výborné, že se takto držíte a gratuluji! Většina lidí, kteří se propracovali k nadváze či dokonce k obezitě si nedokáže váhu po zhubnutí udržet. Je prakticky jedno, jakým způsobem toho dosáhli. Při současném způsobu života a dostupnosti potravin je to velmi nesnadné. Stále více a více potravinářských výrobků svým složením či velikostí porce přispívá k nadváze a obezitě. Přispívají k tomu také laické rady na internetových sitích o tom, jak se stravovat. Přispívá k tomu výrazně i legislativa, která nepřímo podporuje plýtvání a špatný životní styl. Naše výrobky pomáhají lidem nejen zhubnout, ale také váhu udržovat a je normální, když jednou či dvakrát do roka zvolíme přísný,ale dostatečně výživný jídelníček k tomu, abychom váhu vrátili zpět.
 
9 years ago
Dobrý den, pane doktore, tak píšu po delší době, než jsem měla, ale hlásím,že mám dole 11kg a rozhodně jsem šťastná,že jsem narazila na vaše stránky a koupila si vaše produkty. Pomohly mě totiž nakopnout k tomu,že jsem začala zase hubnout a hlavně dostala jsem nový elán nejen v tom pokračovat,ale hodlám si to udržet. Vím,že to nebude lehké, protože se znám a vím,že určitě budu porušovat, ale můj cíl je, (až teda ještě zhubnu víc) to porušování nenechat zajít tak daleko jako teď, kdy jsem už rezignovala s tím,že po dvou dětech už to prostě nejde. Jde to, ale je to fakt v hlavě. Dietní plán mě pomohl to zase rozsvítit v hlavě a vím,že když bude nejhůř, tak se k němu můžu kdykoliv vrátit:-) Jsem ráda,že něco takového existuje. Právě ty okamžité výsledky mě motivují. Vlastně jsem za měsíc zhubla 10kg a teď už to jde teda pomaleji, ale půjde to! A určitě si ještě plánuji koupit ten DP10 ještě jednou, protože ten DP14 už je na mě moc benevolentní v tom,že jsem opravdu nedokázala přesně dodržovat (to vaření), ale snažila jsem se tomu aspoň přiblížit a co se týká kalorií, tak jsem šla při tomto ještě níž, než bylo dovoleno. Takže děkuji moc za podporu a jak to finance dovolí, dokoupím ještě DP10 a "obávám" se že se budu k vám vracet:-) Zdravím a přeji další spokojené zákazníky. Katka123
 
9 years ago
Dr. Staněk
Milá Katko, bachratou zelenou nahraďte nejen symbolicky štíhlou zelenou, nebo žlutou, pokud je to možné. Záměnu polévek určitě udělejte. Při objednávce snadno zjistíte, kam váš požadavek uvézt. Věřím, že se vám DP14 osvědčí a těším se, že se ozvete nejpozději po týdenním vážení..
 
9 years ago
Děkuji za odpověď. Jdu si objednat DP14 a ještě jsem se chtěla zeptat, četla jsem jídelníček a třeba mě zelená paprika (ta bachratá, tmavě zelená)nedělá dobře-špatně se mě tráví a ani moc nechutná, bylo by možno ji vyměnit za červenou? Myšleno klasickou bachratou "kapii" nebo zelená paprika byla myšlena ta dlouhá tenká dužina světle zelená (v obchodě označovaná, jako bílá-tu můžu).Předpokládám,že si opět můžu prohazovat denní příděl potravin (př. místo snídaně dát svačinu atd?) Poslední dotaz, šlo by při objednávce vyměnit rajskou polévku (ta mě moc nechutná) za jakoukoliv jinou? a pokud ano, kde to v poznámce vyznačit? Děkuji Katka123
 
9 years ago
Dr. Staněk
Tak to by mělo být v pořádku, Katko a je možné záměnu udělat. Je škoda ji nevypotřebovat. Užívejte 3x1-2 kávové lžičky za den.
 
9 years ago
Vlákninu mám doma už delší dobu, bohužel bez krabičky, kupovala jsem ji v lékárně a bylo tam napsáno psylium, ale už nevím výrobce...Katka123
 
9 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Katko. je to optimální výsledek. Výborně!!! DP14 je možné navázat, pokud jej striktně dodržíte a budete věnovat dostatek pozornosti pokrmům, které vyžadují kuchyňskou přípravu. Průjem může být nyní spíše virového původu. Doporučuji Smectu. Ta je nejuniverzálnější. Endiaron je určen na léčbu průjmů bakteriální původu.Co nejdříve použijte první sáček. Asi za půl hodiny užijte další. Večer pak použijte třetí. Zítra volte dávkování 1-1-1-1. Ty by mělo problém vyřešit. O jakou vlákninu se prosím jedná? Můžete mi k ní napsat více informací? Přeji pevnou vůli i v dalších dnech.
 
9 years ago
Dobrý den, pane doktore, tak se hlásím po týdnu co držím DP12, mám -5kg. Od včerejška mám problém s průjmem (po večeři-omeleta a snídani-pudink), pořád mám takový nepříjemné nutkání jít a po jídle mě to "prožene". Psali jste, že lidi většinou trápí zácpa, tak já teď nevím, jestli mám počkat, nebo si vzít nějaký prášek (endiaron). Potřebuji se taky vzdálit z domu a s tímto se mě to nepovede. Dále jsem se chtěla domluvit, na objednání dalšího DP, původně jste psal DP10, ale mě víc zaujal DP14 (potřebuji ještě hodně hubnout). Myslíte, že by byl vhodný? A vláknina mě už došla, ale mám doma jinou než vaši, můžu ji použít? je taky bez příchutě. Děkuji za odpověď. Katka123
 
9 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, díky za zprávu. Přestože se nabízí, že únava souvisí s nízkoenergetickým jídelníčkem, nemusí tomu tak být. Na únavu si stěžuje většina lidí navštěvující naši lékárnu. Hodně lidí po několika dnech režimu se cítí mnohem lépe a mají více energie. Právě nepřiměřený jídelníček vedoucí k nadváze či obezitě bývá často hlavní a banální příčinou únavy. Zvýšená námaha očí(počítač, mobil, TV), nedostatek pohybu a pobytu na čerstvém vzduchu, nepřiměřené pití kávy a energetických nápojů se často také na únavě podílejí. Dostatečně prosím odpočívejte. Snažte se nabourat denní stereotyp a věnujte více času aktivitám, které máte ráda a které vás těší . Jídlo pusťte z hlavy. Přidejte multivitamín-multiminerál, pokud jej již neužíváte. Další dny už budete snášet určitě lépe. Ve svém úsilí nepolevujte.
 
9 years ago
Dobrý den, pane doktore, tak dneska jsem 3 den na dietě. Musím říct,že teda mám pořád hrozný hlad, snažím se to zapíjet a jím i tu vlákninu i ty tablety, ale je to teda hrozný... Musím to vydržet, ale jsem strašně unavená a bez energie a to mám doma 16měsíční akční holčičku. Syn chodí do školky, tak tolik mé energie nevyžaduje, ale ta únava je teda velká, zlomí se to? nebo to bude trvat po celou dobu, co to budu jíst? Děkuji za odpověď.
 
9 years ago
Dr. Staněk
Nebude, Katko. Volte to, na co máte zrovna větší chuť.
 
9 years ago
Dobrý den, pane doktore, včera jsem začala s dietou DP12, chtěla jsem se zeptat, jestli si můžu daný příděl na den různě prohodit. Např. místo svačiny si dát oběd, nebo místo obědu večeři. Samozřejmě jen v rámci přidělených potravin na ten který den. Jestli to nebude mít nějaký negativní vliv na průběh diety? Katka 123
 
9 years ago
:-) Děkuji za důvěru, tak se těším, až se do toho dám, určitě dám vědět co a jak to zvládám. Děkuji. Katka 123
 
9 years ago
Dr. Staněk
Zkuste to zvládnout. Nebylo by to dobré. Když tak nějakou nezbytnou úpravu vymyslíme za pochodu po zkušenostech z prvních 3 dnů. Myslím si, že nejste žádný velký jedlík a že počáteční běžné těžkosti bez problémů překonáte.
 
9 years ago
Děkuji za odpověď, tak jdu objednávat, ještě jsem se chtěla zeptat, při tom plánu, je jen oběd a pak večeře, mezi tím nic i když si teda koupím místo toho ty tabletky, ale i přesto mám strach, že budu mít hlad.. nedá se třeba v případě krize zařadit mrkev, nebo jablko?
 
9 years ago
Dr. Staněk
Díky za upřesnění, Katko. Na endokrinologii určitě nesledují jen hodnoty co souvisejí s funkcí štítné žlázy... Doporučuji k Plánu přidat vlákninové přípravky Guareta viz. vlákninový set. I vzhledem k problému, který jste uvedla. Guaretu SuperSlim nebo Guaretu SlimLineu 30 minut před každým jídlem. Mezi jídly tabletku Guarety EasySlim nechat rozpustit v ústech. Jednu dopoledne , jednu odpoledne. Určitě to zvládnete. Těším se na vaše zprávy a dotazy.
 
9 years ago
Pane doktore, na preventivní prohlídce jsem nebyla a vyšetření jsem taky žádné neabsolvovala. Jedině kam chodím cca 3x ročně je na endokrinologii, po prvním porodu mě zjistili cituji: "chronickoua autoimunitní thyreotida" chodím na odběry krve, mám i nějaké uzlinky ve štítné žláze, brali mě z nich i vzorky, ale vše je negativní a p. doktorka mě hlídá. Léky zatím neberu, ale říkala Mudr.,že se jim do budoucna nevyhneme. Bývám často unavená a i mám výkyvy pocitů tepla (hodně zima, nebo horko i když je stejná okolní teplota, ale to připisuji, té štítné žláze). Ohledně nevolnosti, je to tak,že já jsem nikdy nedokázala tzv. hladovět, prostě se mě udělá slabo, jakoby třas a musím si hned něco vzít, pokud jsem hladověla, tak jak to na mě takhle přišlo ta nevolnost, tak jsem do sebe cpala kde co a ještě něco navíc, pak už mě bylo dobře, ale obvykle těžko, takže vím,že tudy cesta nevede. Obvykle jím cca 4x denně (pokud není nějaká změna v mém denním rozvrhu) tím myslím jako jídla sem tam i ovoce, zeleninu přes zimu skoro vůbec (kromě mrkve,) zřídkakdy okurek, po zelenině je mě dopoledne těžk a nadýmá mě. V létě zase často jím zeleninové saláty, jako přílohu k obědu, ale nikdy bych si nemohla dát k snídani pečivo a rajče, nebo okurek... Zelenina mě nevadí k obědu i k večeři, ale spíš přes léto, kdy mám možnost domácí. Vypiju cca 1,5-2l vody, tak napůl čistou a napůl se sirupem - lehce, nemám ráda moc sladké. "Hubnu" už skoro 20 let, takže jsem vyzkoušela i léky jako Adipex,nebo Meridii, akupunkturu, vždycky jsem zhubla, někdy to trvalo i několik let, než jsem se zase dostala s jo-jo efektem na původní váhu,není to tak,že bych zhubla a za půl roku to měla zpátky, většinou byla chyba v tom,že jsem to prostě neřešila a nechala to bohužel zajít moc daleko. Před otěhotním jsem shodila 16kg, pak přišlo 1 těhotenstí +25kg a po porodu -10kg, za tři roky další porod a dalších 20kg. po porodu zase -10kg. Nikdy jsem nebyla hubená,nebo podle tabulek, vím,že bych podle tabulek měla mít 65kg, ale to ani nechci mít. Jak bych pak vypadala, když se dopracuji na 80-85kg budu ráda, tolik jsem měla před otěhotněním. Takže já si koupím ten DP 12 a pak budu pokračovat DP 10.
 
9 years ago
Dr. Staněk
Milá Katko, jako první krok bych u vás volill Dietní plán na 12 dní, který je úplnou náhradou stravy. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde dobře dolů. Na něj se zpravidla navazuje DP10, který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Prosím o pečlivé pročtení Pokynů uvedených na webu u tohoto Plánu. Bude-li něco nejasného, určitě se předem ozvěte. Popište mi prosím ještě vaše problémy s nevolností. Byla jste v loňském roce na preventivní prohlídce? Máte aktuální výsledky biochemického vyšetření krve a moči?. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky osvědčí a že vám budou i chutnat!
 
9 years ago
Dobrý den, pane doktore, chtěla bych začít hubnout s vaší dietou. Můžete mě prosím poradit, jak začít a jak pokračovat? S tímto typem diet nemám ještě zkušenosti, jinak s hubnutím ano, je to takový věčný můj koloběh. Je mi 36 let, mám po 2 porodech a bohužel jsem nabrala přes 20kg a zatím jsem se s tím ještě nepoprala. Posílala jsem i svůj vyplněný dotazník. Jsem s dětmi na mateřské, na sportování jsem bohužel nikdy nebyla, i když jsem se občas dokázala vybičovat a chodit plavat, nebo na aquaerobik, nebo jezdit na kole, ale co jsem doma, tak nemám vůbec na nic energii i když by čas byl (aspoň na ten rotoped), je to takový zoufalý začarovaný kruh. Poslední porod byl loni v lednu, takže už jsem měla několik možností, jak začít, ale i když jsem zkoušela omezit jídlo, tak se mě udělá špatně od žaludku a pak toho sním daleko víc. Chodila jsem i k nutriční terapeutce, ale !! No tak teď jsem se teda rozhodla s tím opravdu něco udělat. Chtěla bych shodit min. 10kg pokud to bude víc, budu šťastná, doufám,že se mě váha podaří udržet, protože od porodu mám plus mínus 2kg pořád stejně. Děkuji předem za radu. Katka123
 
9 years ago
Dr. Staněk
Milá Míšo, vaše váha není nijak alarmující a určitě si nevedete tak špatně, jak by se čitateli vašeho příspěvku mohlo zdát. V každém případě bez disciplinovanosti, sebeovládání a změny některých stravovacích navyků nelze dosáhnout trvalého úspěchu,Jako začátek bych volil Dietní plán na 12 dní, který je úplnou náhradou stravy. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde dobře dolů. Na něj se zpravidla navazuje DP10, který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Prosím o pečlivé pročtení Pokynů uvedených na webu u tohoto Plánu. Bude-li něco nejasného, určitě se předem ozvěte. Jestli máte nějaké závažnější zdravotní problémy, bude dobré, když mi o nich ještě něco napíšete. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky osvědčí.
 
9 years ago
Dobrý den pane doktore, chtěla bych zahájit hubnoucí kůru a tím i změnu svého životního stylu. Zaujala mě Vaše dieta. Z proteinovou dietou mám již zkušenosti, a to pozitivní (ketodiet). Skládala se ale pouze z koktejlů, které mi nechutnaly a z povolené zeleniny, proto bych ráda vyzkoušela Váš sortiment přípravků. Ketonovou dietu jsem držela minulý rok, za necelé dva měsíce jsem zhubla asi 7 kilo, a váha se mi pozvolna snížila ještě o další kila. Vzhledem k tomu ale že jsem ji zahájila zrovna né pro mě ve vhodné době, před létem :-) (zrálo ovoce a jeli jsme na vysněnou dovolenou s veškerým servisem, po dlouhé době) tak jsem dietu nedokončila jak jsem podle doporučení měla. Neprošla jsem všemy 3 kroky a ani jsem plynule nepřešla na zdravý jídelníček. Úplně se to zvrtlo o vánocích a od té doby jsem na stejné váze, jako když jsem s dietou začínala. Je mi 36 let, měřím 160 cm a vážím 68 kilo. Mám velmi špatné stravovací návyky i pitný režim. A tím je asi i spojeno, že nechodím pravidelně každý den na toaletu. Mám malé dítě, někdy po něm dojídám, někdy na jídlo čas vůbec nemám. Nejím pravidelně, ani 5krát denně. Někdy nemám žádné hlavní jídlo, někdy ani teplé, kromě teplého nápoje. Když dítě spí, nebo v době co je ve školce, dojídám se nezdravými pochutinami, čokoládou, brambůrkami, tyčinkami, aj. především u sledování televize. Každý den neodolám nějaké sladkosti, kterou vzápětí na to vystřídá zase něco slaného. A tak je to dokola. Nápoje si nesladím. Od loňského roku, kdy jsem ketonovou dietu držela, jsem si ale oblíbila pití lehké, zero coca coly (ta byla povolena) a to mi vydrželo do ted. Ano vím :-( nejsem na to pyšná. Ale přesto že jsem si veškerých chyb vědoma, nějak se mi jich těžko vzdává, navíc v poslední době mě obklopuje spoustu rodinných oslav, takže hromada jídla a pochutin....o které jsem asi nějak nechtěla a nechci přijít. Proto je pro mě těžké sama přejít na nějaký pravidelný stravovací režim, který bych si připravovala sama. Každopádně zhubnout chci moc a taky potřebuji. A to nejen kvůli návratu do zaměstnání, ale i kvůli zdraví. Nesportuji. Pociťuji těžký zadek, pobolívají mě kolena a jsem víc zadýchaná. Časem bych i ráda dosáhla těhotenství, ale bez úpravy své váhy, jídelníčku a komplexní detoxikace to vnímám jako nevhodné a určitě v mém případě ani možné. Nyní co dítě nastoupilo do školky se mám vrátit ale do práce a chci i musím vypadat jako dřív. Chci se vrátit na svou původní váhu, kterou jsem jako zaměstnaná měla - 55 - 57 (dosáhla jsem ji i loni po dietě). Také se chci i kvůli svému reprezentativnímu zaměstnání nyní z aktuální konfekční velikosti 40-42 dostat zpět na 36-38. Vím že to bude náročné a těžké, ale věřím, že je to možné. Proto Vás chci poprosit o doporučení jaký dietní plán si v mém případě vybrat a jak nejvhodněji postupovat. Moc děkuji za odpověď (další případné informace k dosažení optimálních hubnoucích výsledků ještě doplním) Míša
 
10 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, díky za zaslání dotazníku č.75. Chceme-li jít s váhou dolů, konzumace banánů, dalamánků či chleba nedává žádný smysl. Jsou příliš bohatými zdroji sacharidů. Tělo pak nemá žádný důvod získávat energii z tukových zásob. Doporčuji zahájit hubnutí úplnou náhradou stravy, protože se takový jídelníček nejsnáze dodržuje a vede k zaručenému úspěchu. Volte Dietní plán na 12 dní. Prosím o pečilivé pročtení Pokynů, které jsou u Plánu uvedeny. Bude-li něco nejasného, určitě se předem ozvěte. Odpovídám na dotazy zpravidla každý den. Těším se, že budete úspěšná a že se Vám naše Plány osvědčí.
 
10 years ago
Přiložen dotazník #75
 
10 years ago
Dr. Staněk
Vše záleží na intenzitě a době trvání pohybových aktivit. Budete-li volit spíše procházkové tempo po dobu 1-2 hodiny, neměla by jste se cítit při tomto jídelníčku nijak vyčerpaná. Jakou míru zatěže volit je třeba vypozorovat. Těším se, že se ozvete po prvním týdenním vážení.
 
10 years ago
Dekuji moc, dobre je tedy treba hodne vitaminu? Je pravda, ze mam hodne sedavou praci, ale snazim se co nejvice chodit pesky, rada bych se dostala na optimalni vahu 53 kg, coz znamena 5 - 6 kg dolu, jaky z DP je na toto snizeni optimalni ? Dekuji Vam moc a take bych Vam chtela podekovat za svoji maminku ktera diky vasemu DP 15 a 12 snizila svoji telesnou vahu ze 111 kg na 95, Vase dita ji moc bavi a pokracuje v ni dale, nyni zas uziva DP 12, jelikoz ma problemy se srdcem a musi uzivat vasokarditin, ale i jine zdravotni potize, ktere ale vznikly diky velke nadvaze, zacinaji ustupovat .
 
Stránka 1 z 5

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru