V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

volba dietního plánu

12 years ago
Dr. Staněk
Milá Ivano, děkuji za zaslání dotazníku. Váš jídelníček je nyní poměrně skromný, ale jako u většiny ostatních z tohoto týdne zcela nelogicky sestavený s nadbytečným množstvím sacharidů a malou výživovou hodnotou. Doporučuji také zahájit hubnutí DP na 12 dní, který je úplnou náhradou stravy. Tím se vyvarujete dietních chyb během prvních dnů a váha půjde dobře dolů. To bude pro vás motivující a posílí vás to pokračovat. Protože máte opravdu hodně kilogramů před sebou zvažte, zda nevyužít i služeb našeho Centra... Pravidelné návštěvy a kontrola jídelníčku vedou také k větší ukázněnosti a ještě k lepším výsledkům. Prosím jinak o pečlivé pročtení Pokynů a Pokynů ke stabilizaci váhy. Tyto Pokyny vám mohou pomoci při tvorbě běžného nízkoenergetického jídelníčku, na který budete muset postupně přecházet. Ten by měl mít přibližně výživovou hodnotu jako DP na 10 dní. Takto by jste se měla postupně dostat až na cílovou váhu. Těším se, že budete úspěšná. Bude-li něco nejasného, určitě se prosím předem ozvěte. Dnes budu pracovat v naší lékárně U rotundy od 15.00-18.00 a je možné se zastavit, jste-li z Prahy.
 
12 years ago
Ivana
Přiložen dotazník #11
 
12 years ago
Martin Staněk
Milá Ivo, doporučuji začít DP na 12 dní. Co se týká tělesných aktivit, držte se informace na obalech redukční diety. Plavání přichází v úvahu pouze ve vyhřátém bazénu po dobu 30-40 minut. Dostatečně odpočívejte. Po snížení váhy o 10 kilogramů můžete postupně tělesné aktivity přidávat a jsou žádoucí. Nyní jsou spíše komplikací a provozujte je během přísného režimu takovou intenzitou, aby nezvyšovaly významně energetický výdej a aby vám nezpůsobovaly zvýšenou únavu a pocit hladu. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů. Těším se na případné další dotazy a věřím, že budete úspěšná.
 
12 years ago
Iva Horáčková
Ještě doplnění snažím se i pravidelně cvičit když je venku tepleji chodím 1 - 2x týdně plavat.
 
12 years ago
Iva Horáčková
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, který dietní plán byste mi do začátku doporučil. Výška 172 cm, váha se pohybuje okolo 97 kg, BMI mi vychází 32. Chtěla bych se dostat na běžnou váhu ke své výšce a hlavně se cítit dobře. Nyní se již snažím do jídelníčku zařadit hodně zeleniny a snažím se jíst pravidelně 3-6 malých porcí denně. Navíc mám sníženou funkci štítné žlázy beru 1x deně letrox 50 a zvýšenou tvorbu prolaktinu kdy beru medocriptie 1/4 1x denně, mívá problémy s nízkým tlakem se závratěmi. Prosím tedy o Váš názor zda je možné zkusit Váš dietní plán a který si do začátku případně zvolit. Předem děkuji za odpověď. Yfča
 
12 years ago
Martin Staněk
Milá Natálie, jste mladá a váha by měla jít snadno dolů. Doporučuji absolvovat DP na 7 dní a pokud vám bude vyhovovat a budete se dobře cítit, zopakujte jej. Na druhý týden pak volte výrobky Guareta podle chuti ( jsou vzájemně zaměnitelné dle Pokynů), aby jste jej snáze zvládla. Usnadnit hubnutí vám mohou pomoci vlákninové přípravky Guareta, pastilky Frésh či AirLift spray. Po absolvování plánů by jste měla postupně přecházet na nový jídelníček sestavený z běžných pokrmů, tak, že se budete držet přibližně výživové hodnoty DP na 7 dní. Tímto postupem by jste se měla pozvolna dostat k cílové váze. Je třeba počítat s tím, že si váhu budete muset hlídat celoživotně, a proto bude dobré tomu přizpůsobit již nyní životní styl ( více tělesných aktivit, skromnější ale pestrý jídelníček). Budu rád když budete využívat tuto poradnu bude-li něco nejasného či budete-li mít nějaké pochybnosti. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů. Těším se, že budete úspěšná.
 
12 years ago
Natálie Pospíšilová
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký druh diety bych si měla vybrat. Je mi 17 let, měřím 164 a váha 80 kg,bohužel jsem většinu nabrala vinou špatných prášků a ted nevím kde a jak začít. Děkuji
 
12 years ago
carytuzka
Vážený pane doktore, děkuji za odpověď. Posílám průběžné informace. Dnes jsme zahájili 12DP. Výchozí váha: manžel 76,9 kg (178cm), já 61,9 kg (157 cm). Vaše poradna je mi oporou. Zhubnout a zůstat štíhlá se mi již 20 let nepodařilo, i když krátkodobě jsem se k vysněné váze alespoň přiblížila. Když čtu příspěvky v této poradně, smekám před každým, kdo chce s nadváhou bojovat. Obzvlášť před těmi, kteří mají před sebou 20 - 30kg. Množství kil, které bych chtěla zhubnout, je sice menší, ale určitě se nejedná o jednodušší cestu. My menší lidé hubneme mnohem pomaleji. Po týdnu se Vám ozvu s průběžnými výsledky a již teď jdu zkoumat, kterým dietním plánem navázat na 12DP. Pozdravy všem hubnoucím a poděkování za existenci této poradny.
 
12 years ago
drstanek
Dobrý den, pro oba doporučuji začít DP na 12 dní. Ve Vašem případě je vhodné po zahájení diety Glucophage vysadit. Jestliže budete důsledná, glykemie se brzy upraví. Manžel ať si prosím denně měří tlak. Dávkování bude třeba asi také brzy snížit. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů. Těším se na Vaše zprávy a dotazy.
 
12 years ago
carytuzka
Vážený pane doktore, který z dietních plánů si máme zvolit? Můj manžel 66 let, chtěl by zhubnout 4-5 kg, aktivní(pracovně velmi vytížený, nepravidelně běhá), léčí se na vysoký krevní tlak (ANOPYRIN 100mg,PRESTARIUM NEO COMBI 5mg/1,25 mg, CADUET 5mg/10mg). Manžel na diety reaguje dobře. Já 50 let,chtěla bych zhubnout 7 kg. Léčím se na cukrovku II. typu-glykémie 7,8, HbA1c 4,4(Glucophage 500mg).Dietami se trápím často.Váha se mi pohybuje 56-64 kg. Dlouhodobě nejsem schopná si svou váhu udržet. Chybou jsou špatné stravovací návyky. Hubnu, jen když mám čas. Dietou se mi daří snížit cukr na 6,4. Zvažujeme: pro manžela 12DP, pro sebe rovněž nebo raději 15DP přísný? Mám během diety vysadit léky (bojím se nízké hladiny cukru, glukoměr nemám)? Děkuji za odpověď.
 
Stránka 3 z 3

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru