12 years ago
Dr. Staněk
Tak to má nějaké popletené. Nevím. Je dobré, když se podívá do nějaké odborné učebnice, která se zabývá zpracováním obilných zrn a výrobou mlýnsko-pekárenských výrobků. Je to zejména důležité, jestliže je výživovým poradcem. Chléb Dietline je vyráběn z celého zrna, které se jen naruší a namočí tak, aby mohlo dojít k tvorbě přirozené žitného kvasu. Potom se žitné zrno zbaví přebytečné vody, lisuje se do tvaru kvádru a nechá se fermentovat v temperovaném skladu po dobu 3-4 týdnů. Dále následuje krájení a balení. Konzumace otrub má svá zdravotní rizika omezení. Nadměrná konzumace otrub může způsobovat zácpu, může poškodit zánětlivou část sliznice tenkého či tlustého střeva a konečníku. Neměli by je třeba raději konzumovat lidé trpící nespecifickými střevními záněty. Pokud budete konzumovat chléb Dietline ve velkém množství, může také způsobit zácpu či samozřejmě i nárůst tělesné hmotnosti. U lidí, kteří mají tendenci přibírat doporučuji 1-2 porce á 40g za den, s tím, že již nebudou konzumovány stejný den žádné další cereální výrobky.