12 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, účel použití rozpustné vlákniny před jídlem a během něho je trochu jiný. Myslím, že jsem se o něm zmínil na blogu, kde je článek o vlákninách. Užíváte-li rozpustnou vlákninu 30minut před jídlem, dosáhnete lépe pocitu sytosti a pravděpodobně zpomalíte i vyprazdňování žaludku. Pokud konzumujeme vlákninu během jídla, více ovlivníme pH ( pH se zvýší) žaludečního obsahu, zpomalíme trávení sacharidů a více ovlivníme glykemický index konzumované stravy, pokud obsahuje sacharidy. Pro diabetiky je vhodnější konzumovat vlákninu během jídla. Samozřejmě je důležité i dostatečné dávkování. Ideální vlákninou je pro ně Guareta Metabolic. Také pokud si váhu jen udržujeme je lepší konzumovat vlákninu s jídlem. Trpíme-li častěji hladem, je lepší si ji dát 30 minut před jídlem. Jinak gratuluji k úžasnému výsledku a přeji hodně zdraví. Kdykoliv se ozvěte, bude-li něco nejasného.