11 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, musíte si vybrat na koho dáte. Jiná možnost není. Poproste například trenéra, aby vám vysvětlil jak proteinová dieta zanáší střeva. Třeba vám to při rozhodování pomůže. Já si to opravdu představit neumím. Je přirozené a fyziologické, že se svalový glykogen při svalové práci vyčerpává. Od toho tam je. Je však také stále syntetizován jak z cukerných, tak necukerných zdrojů a dochází tedy k jeho obnově i během svalové práce. Je třeba odlišit běžnou tělesnou zátěž od zátěže vrcholového sportovce. Rozdíly jsou i u člověka tránovaného a netrénovaného. Tělesnou zátěž je tedy třeba zvedat postupně a přiměřeně a také podle intenzity a délky fyzické zátěže upravit jídelníček. Při příjmu sacharidů 90g za den platí obecná doporučení, které jsou uvedeny na obalech redukční diety. Pokud si měříte na nějakém přístroji množství tělesného tuku, měřte se prosím za stále stejných podmínek a dodržujte stejný stupeň hydratace organismu. Potom může mít měření na takových zařízeních alespoň orientační smysl. Zkuste přijít do posilovny jednou nenapitá a jednou vypijte hodinu před měřením 1l vody. Budu rád, když mi pak napíšete obě naměřené hodnoty. Při nadváze či obezitě vždy dochází i k nahromadění viscerálního tuku. Je to také přirozený jev, který nesouvisí s vyšším příjmem bílkovin, ale s nadbytečným energetickým příjmem.