V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Zvracení a průjem

před rokem
Dr. Staněk
Děkuji Zdenko za upřesnění a za správné rozhodnutí. Myslím, že v minulosti jsme již společně téma lékaře řešili a že nejste z Prahy a ani nemůže do Prahy dojíždět. Budete-li ve správných rukou a dokážete-li být důsledná, váš zdravotní stav se může výrazně zlepšit. Přeji vše nejlepší a ať je vám brzy lépe.
 
před rokem
Zdenka
Dobrý den, během dne jsem pila pouze vodu s kapkou citronu, ale zřejmě jsem již vypátrala příčinu..... Užívám Furolin 3x1 po 8 hodinách a už během 5/22 opakovaně a myslím si, že ten mně spustil gastritidu a další potíže. Jinak na diabetologii mám výsledek ranní glykémie 5,3 a dlouhodobé 50umml z úterního vyšetření. Přerušila jsem momentálně od dnešního dne DP a zkouším zklidnit žaludek konzumací žitného plátku, šunky a případně kousku okurku. Snad to zabere. Samozřejmě beru na diabetes ještě Glukophage 1000 3 tbl. večer, dále ráno Euthyrox, železo na anemii, Milurit a Rosucard. Dlouhodobě si přidávám vit. C, D a Omegu 3 a Reishi. Takže z těch nových léků to byl právě jen ten Furolin a myslím si, že to je ono. Dám na Vaši radu a po operaci TEP se obrátím na lékaře, který se zabývá léčbou obezity, protože to budu rozhodně potřebovat. Děkuji Vám. :)
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Zdenko. Zvracení s diabetem nesouvisí a hledal bych jiné vysvětlení. V každém případě by bylo dobré snižovat váhu pod kontrolou lékaře, který se léčbou obezity zabývá. Je třeba sledovat pozorně glykemii a reagovat na ni úpravami dávky antidiabetik i stravování. Zpočátku je vždy u diabetiků lepší zahájit režim úpravou běžného jídelníčku, aby bylo vidět jak tělo reaguje na změny příjmu hlavních živin a lékař mohl doporučit konkrétní změnu denního příjmu tuků, sacharidů a bílkovin. Průjmy a zvracení vedou ke ztrátě vody ( a také minerálních látek), kterou(které) nemusí být snadné vykompenzovat. Tím je možné si částečně vysvětlit váhový úbytek, který jste uvedla. Jak prosím vypadá glykemie? Co jste během dní pila? Užívala jste nějaké další přípravky? Užívala jste nějaké nové léky? Měla jste problémy se snášenlivostí některých potravin před zahájením redukční diety?
 
před rokem
Zdenka
Dobrý den, prosím o radu co udělat jinak. Před operací TEP jsem chtěla aspoň trochu ještě snížit váhu, takže jsem si koupila pudinkový 12DP. Po 2 dnech mně začal krutě bolet žaludek, poté jsem začala zvracet, především po polévkách a ještě k tomu se dostavil průjem. Podotýkám, že jsem nebyla schopna ani dodržet všechny 4 jídla denně a třeba jen opravdu 2. Jsem diabetik na lécích a inzulinu 1 x večer, může to mít nějakou souvislost. Jsem 5 den a úbytek na váze téměř 6 kg, což asi není v pořádku a navíc je mně stále zima i v tom horku. Něco dělám špatně, ale co. Poradíte mně prosím. Dříve jsem před pár lety DP snášela, takže teď jsem zoufalá, váhu však snížit musím a potřebuji už i kvůli kolenům. Děkuji za případnou radu. Pěkný den.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru