V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

erythritol

před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Pavlo. Oba cukerné alkoholy jsou součástí naší stravy a vyskytují se v malém množství v ovoci. Erythrytol se vyskytuje ve větším množství v mořských řasách, které se v některých zemích hojně konzumují. Xylitol zase třeba v žampionech nebo kávě. V lidském těle se metabolizují přirozenými cestami a nejsou pro lidský organismus v běžné míře žádnou zátěží. V jejich užívání není zásadní problém a jsou naprosto bezpečné, známe-li rozumnou míru. Mají nižší sladivost než cukr (sacharóza). Některým potravinářských výrobkům mohou dát trochu jinou a třeba podmanivější chuť. Pro racionální udržování váhy ale mají jen omezený význam jako všechna méně kalorická či nekalorická sladidla. Asi bych je používal vyloženě ke konkrétními postupu při přípravě nějakého pokrmu či nápoje, a nebo se jich neobával v potravinářských výrobcích, které si do jídelníčku rád zařazuji a umím si s nimi z výživového hlediska poradit. Budete-li potřebovat více informací, určitě se ozvěte.
 
před rokem
Pavla P.
Dobrý den, pane doktore. Prosím jaký máte názor na umělá sladidla typu erythritol, nebo xylitol. Je to velké zlo při udržování váhy, nebo je to ve výjimečných případech, tím myslím párkrát do roka, vhodná náhrada cukru?? Děkuji.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru