V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

7denní DP

11 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, nevím přesně který nápoj jste měla na mysli. V každém případě platí že výživové potřeby sportovců jsou zcela jiné než u diabetiků druhého typu s nadváhou či obezitou. Diabetik by měl konzumovat spíše sacharidy složené, nikoliv jednoduché, které mu zvyšují více glykemie i lipidový metabolismus. U diabetiků může být také zhoršená funkce ledvin a i příjem bílkovin je někdy nutné kontrolovat a volit podle aktuálního zdravotního stavu. Karnitin pak považuji za doplněk stravy zcela zbytečný a až na vyjímky nevidím důvod, proč by měl být tělu dodáván. Zvyšená potřeba karnitinu u sportovců se podle mého názoru nikdy neprokázala a podáním karnitinu jako doplňku stravy nemůžeme zvýšit oxidaci mastných kyselin. To bylo již dostatečně potvrzeno před více než dvaceti lety. Nechápu, že to výrobcům a distributorům sportovní výživy stále prochází, když se u řady smysluplných doplńků stravy slovíčkaří a vyžadují se konkrétní výživová tvrzení. Pro vaše známého bych doporučil Guaretu Metabolic. Ta je pro něj smyslupná. Smysl má pro něj konzumovat ale i jiné rozpustné vlákniny včetně psyllia. Důležitá je pravidelnost a správná dávka. Věřím, že si poradíte.
 
11 years ago
Radka
Krásný den pane doktore, zajímal by mě Váš názor na tento nápoj: http://www.inkospor.cz/active/zakladni-produkty/?productid=425 Je vhodný pro diiabetiky a při dietním režimu jako zpestření? Marně s přítelem totiž přemýšlíme co koupit k svátku muži okolo 50 let s diabetem :)) Jinak jsem opět po roce a půl dostala dostatečnou vůli se poprat s posledními kily k vysněné váze, takže se opravdu těším, až vám napíšu první výsledky - vy jste pro mne mimochodem jedna z motivaci :)) Nejhorší první týden (hlavně víkend) mám za sebou, takže ted už si jedu ve svým oblíbených "guareťáckých dnech" a těším se na výsledky. Tentokrát jsem přídala i cvičení 2x týdně Hot yogu, což je něco senzačního. První cvičení, po kterém nemám vlčí hlad a navíc krásné tvaruje postavu. Všem bych to doporučila - je to zázrak pro tělo i duši :) Krásný den Radka
 
11 years ago
Dr. Staněk
Díky Radko za příspěvek. Právě bylinky dokáží zeleninový salát chuťově úžasně vylepšit. Doporučuji si nakoupit v Německu (nebo si nechat nakoupit) různé koření od firmy Knorr např. značku Krauterlinge. I kvalita koření je zde bohužel výrazně lepší. Lžička oleje, náhradní sladidlo - tekutý Kandisin, limetka, trochu soli a skvělý zeleninový salát se dá připravit během několika minut.
 
11 years ago
Radka
Děkujeme pane doktore.. Katko, také jsem to našla na fb. Takže zůstávám u klasiky, kterou jsem již dělala - lilek, cuketa, paprika + ostatní zelenina + sůl a provensálské bylinky...všem doporučuju :)
 
11 years ago
Pane doktore, moc děkujeme za cenné rady!! Katka
 
11 years ago
Dr. Staněk
Díky Katko. Dá se tomu věřit. Bohužel se zdá, že v našich supermarketech se sortiment běžných potravinářských výrobků stále zužuje. Řada firem asi již není schopna akceptovat cenové podmínky a doufám, že některé nejsou ochotny ani dále snižovat kvalitu. V Dietních plánech je možné použít ve stejném váhovém množství čerstvou či vařenou zeleninu. Pokud si koupíme mraženou, je třeba dbát na to, aby neobsahovala přidaný rostlinný olej. Z vařené zeleniny se doporučuji vyvarovat konzumace většího množství mrkve. Vařená mrkev může být součástí zeleninové směsi.
 
11 years ago
https://www.facebook.com/findus.cz
 
11 years ago
Dobrý den pane doktore, pokud budeme Facebook považovat za zdroj relevantních informací, tak je to pravda, posílám Vám odkaz : Vážení fanoušci a příznivci, od nového roku bohužel značka Findus končí svoje aktivity v České republice a na Slovensku. Děkujeme za váš zájem a za přízeň, kterou jste nám projevovali. Informace o výrobcích Findus naleznete například v korporátním profilu http://www.facebook.com/FindusSverige.Katka
 
11 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, takové příspěvky mi vždy samozřejmě dělají radost. Co se týká zeleniny Findus, budu se muset opět trochu podívat po supermarketech a zjistit co se změnilo, abychom mohli DP aktualizovat. Najít vhodné výrobky do dietních režimů není jednoduché. Firmy také rychle vznikají a zanikají a výrobky často také. Že by se značka Findus přestala dovážet by mě velmi překvapilo. Víte to opravdu jistě? V každém případě můžete kromě čerstvé zeleniny využívat výrobky Bonduelle, které jsou dobře dostupné. Jinak ten krém jsem zatím neochutnal. Věřím ale, že může být chutný a určitě je z výživového hlediska hodnotnější než třeba výrobky typu Nutella. Výrobek je vhodný pro udržování váhy,pokud se konzumuje v přiměřeném množství. Těším se, že se zase někdy ozvete. Na ten Findus se podívám.
 
11 years ago
Radka
Krásnou sobotu pane doktore, opět se po třech měsících ozývám :) Doufám, že se máte dobře a že vám pacienti dělají radost.. Já mám stále stejnou váhu a stále zbožnuji vaše výrobky, které mí pomáhají na skoro každý den cestách :) Také jsem začala chodit na hotjogu, což je naprostý zázrak, všem doporučuju.:) Píšu Vám hlavně proto, že jsem už dlouho nemohla sehnat zeleninu Findus a dnes jsem zjistila, že bohužel tato firma na českém trhu skončila, což mě opravdu mrzí, protože jejich zelenina byla výborná. Od doby, kdy jsem intenzivně hubla a vy jste mi ji doporučil, jsem nejedla nic jiného :(. Nenarazila jsem ještě na tak chutnou zeleninu...Nevíte náhodou o nějaké podobné náhradě? Také jsem si oblíbila nudle Smacker a jejich nový lískooříškový krém, co na něj říkáte. co se týče nutričních hodnot? :) http://www.smacker.cz/produkty/sladke-kremy-a-pomazanky/smakoun-krem-kakaooriskovy-150-g/ Moc děkuji za váš čas Radka
 
11 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, mám radost, že jste se zase ozvala a že stále na sobě pracujete. Určitě je vhodné krýt tělesnou zátěž sacharidy. Doporučuji to udělat již během cvičení. Příjem sacharidů ve vašem případě nemusí být opravdu velký a měl by se pohybovat mezi 10-20g. Je dobré i adekvátně doplnit bílkoviny a nenasycené tuky, které slouží m.j. jako substráty pro některé metabolické děje, které při cvičení aktuálně probíhají ve větší míře. Doporučuji tedy například použít půlku tyčinky během cvičení a půlku po něm. Během cvičení je také vhodný příjem vody v přiměřeném množství. Věřím, že si poradíte a těším se, že se někdy u nás v lékárně či za mnou v poradně zastavíte.
 
11 years ago
Radka
Dobrý den pane doktore, doufám, že se máte skvěle a máte stále více spokojených klientů jako jsem já :).Naposledy jsem vám psala před mým odjezdem do Anglie, což bylo v říjnu minulého roku. To jsem ostuda, nicméně opět jsem si díky vaším výrobkům, na které nedám dopustit, váhu udržela. Od nového roku jsem začala pracovat a také sportovat, což je důvod, proč vám píšu. Začala jsem chodit 2x týdně můj oblíbený HEAT program (slimová-spalovací lekce), je to pro mě opravdu psychický odpočinek, po lekce se vždy cítím skvěle, ale má to i druhou stránku. Mám hrozný hlad a chutě, já jsem přesný případ toho, co píšete-je těžké odhadnout nezbytné množství sacharidů, které tělo potřebuje. Cítím, jak se mi krásně zpěvnuje a tvaruje postava, ale když jsem stoupla na váhu, tak jsem se zděsila - nárůst skoro 3 kg, což je v mém případě hodně, na druhou stranu to něják zvláště nepociťuji, hlavním měřítkem je vždy oblečení. Myslíte, že by bylo ideální dát si v den cvičení protein nebo tyčinku navíc hned po cvičení a pak normální večeři (zelenina + maso apod.)? Už jsem to zkoušela a chutě takové nebyly... S vaší dietou jsem zhubla na 63,5 z 75kg, váhu si udržuji už od Vánoc 2011, nyní mám skoro 66 kg :(, stále bych chtěla 60 kg, ale nedaří se mi, asi už nemám dostatečnou vůli :) Děkuji za odpověď a váš čas! Budu se těšit R.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, gratuluji k dokončení vysoké školy i k uhlídání kilogramů!!! Určitě jste cílovědomý člověk a věřím, že se v životě neztratíte. Jste mladá a máte před sebou krásné letní měsíce. Určitě bych se proto snažil do svého životního stylu zařadit pravidelný tělesný pohyb a tělesnou práci. Aby měly tělesné aktivity nějaký významnější vliv na energetické výdej, měly by trvat alespoň hodinu v kuse za den. Přílohy, sladkosti, běžné pečivo k životu nepotřebujeme a je dobré se jim co nejvíce vyhýbat, pokud máme sklony přibírat. Příjem bílkovin je dobré zajistit jak příjmem bílkovin rostlinných, tak živočišných. Navzájem se ovlivňují a zlepšují celkovou využitelnost. Konzumujte cca 0,8-1g bílkovin na kg tělesné hmotnosti a den. Tělo si s nimi dobře poradí. Poslední kilogramy půjdou dolů velmi těžko, a proto buďte opatrná na příjem sacharidů. Snažte se jich konzumovat okolo 90g za den. Hlavním zdrojem sacharidů by měly být celozrnné cereální výrobky a ovoce. Porce musí být velmi skromné. Se zeleninou nešetřete. Zejména listové si můžete dopřát velké množství. Jezte je na rozličný způsob a naučte se ji co nejrozmanitěji kulinářský upravovat, aniž by jste přidávala příliš tuku. Určitě si poradíte i tentokrát. Budu se vždycky těšit na vaše zprávy a dotazy!
 
12 years ago
Radka
Dobrý den pane doktore, po dvou měsících se hlásím, již jako absolovent VŠ. Chci se pochlubit, že po celou dobu, kdy jsem jen seděla doba a učila se a učila se (od Velikonoc) jsem nepřibrala ani půl kila na normální stravě, stále si držím 63 kg, na které se mi podařilo zhubnout jen díky Vám a vašim výrobkům :) Nicméně bych chtěla ještě zhubnout zbývající kila na cílovou váhu 58 kg, dnes si jdu pro balíček a opět jdu na to, i když teď je to už opravdu těžší, v tomto letním období. Opět nasadím 2 guarety + protein + jedno jídlo normální (zelenina Findus + Smacker, tofu, nudle Smacker apod.). Nebo byste mi navrhl jiný, lepší postup? Ještě jsem se chtěla zeptat, zda není zdraví škodlivé, když je stále ve stravě vyšší podíl bílkovin? Já doteď totiž stále upřednostňuji spíše tvarohy, šunku, maso. K přílohám a pečivu jsem velice obezřetná. Moc děkuji a přeji hezký den Radka
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, na pročištění moc bohužel neslyším, protože si mechanismus "pročištění" konkrétním přípravkem představit nedovedu. Výrobci určitě také ne. Vypozorujte si, do jaké míry problém souvisí s menstruačním cyklem a konzumací určitých potravin. Těch se pak snažte vyvarovat, a nebo jejich konzumaci omezte. Máte nějaké zažívací problémy ? Trpíte průjmy ? Máte jiné zdravotní problémy ?
 
12 years ago
Radka
Dobrý den pane doktore, po měsíci se hlásím a žádám o radu, tentokrát z "jiného soudku" :) Už jsem vám jednou psala, že mě po vysazení antikoncepce trápí problémy s pleťí (krupička - hlavně na tvářích a spáncích). Uvažovala jsem o číštění střev, ale to jste nedoporučoval, tak stále hledám jiná řešení. Jsem si jistá, že příčina pramení zevnitř organismu, kosmetika má vliv pouze z menší části, mimochodem tu mám kvalitní. Momentálně se připravuji na státnice, takže nervy asi mají také svůj opodstatnělý význam! :/ Co říkáte na detox a nějaké pročištění těla? V poradně jsem se dočetla, že je vhodný čaj Lymfodren a také nativn strava od Ryoru, jaký na to máte názor, popř. co byste mi doporučil? Dala bych všechno, jen abych měla hezkou hladkou pleť...:/ Jinak váhu si stále držím, pokud trochu povyskočí, hned stabilizuji a vaše výrobky mají čestné místo v mém pokoji :) Pohyb jsem ještě nepřidala, jelikož po operaci je prý na radu lékařky ještě brzy. Mějte se krásně a děkuji! R.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, Tak to je výborné! Tělesnou zátěž zvedejte pozvolna a snažil bych se další pokrm pokud možno nepřidávat chcete-li dosáhnout cílové váhy rychleji.S běžnými pokrmy už půjde váha dolů pomaleji a ne tak snadno. S tou kávou jste mě mě opravdu odhadla. Je ale pravděpodobné, že obsahuje opravdu pouze aroma. Nechám tedy rozhodnutí na vás. Těším se, že se zase ozvete.
 
12 years ago
Radka
Milý pane doktore, tak hory jsem na běžně stravě (pouze restaurace) zvládla skvěle, bez rozdílu na váze :) Od pondělí jsem se tedy vrhla na zbývající 4 - 5 kila (64 kg, 168 cm, 23 let) - 2 - 3 guarety + 1 - 2 normální jídla až do cílové váhy + jednou týdně Vakushape a posilování. Ještě jsem zvažovala alpinning nebo heat s tím, že bych nešlapala žádné vyčerpávající kopce, ale držela si tepovou hranici takovou, aby docházelo ke spalování tuků. Co si o tom mylsíte? Kdyby mi to zvyšovalo nároky na příjem, mám v ten přidat jeden bílkovinný pokrm (tvaroh, šunka atd.)? Dnes ráno mi váha ukázala o 1 kg víc, nevím proč :/..Ještě jsem se Vás chtěla zeptat, zda je možné pít jednou denně vanilkovou nebo oříškovou kávu (konkrétní údaje jsem nenašla, pouze jen to, že obsahuje aroma). Je mi jasné, že napíšete, že je lepší se jí raději nyní vyhnout :))) Děkuji za další rady a přeji krásný slunečný den :)
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, vedete si skvěle a není nutné s dalším snižováním váhy pospíchat. Klidně to odložte a váhu si jen udržujte. Pečivu bych se ale z pricipu vyhýbal jak jen to jde. Můžete přidat malé porce 40-50g cereálních výrobků 1-2x za den. Pokud se podíváte na informace o stabilizaci váhy, myslím si, že se tam dá najít dosti námětů pro zpestření jídelníčku. Z těch třeba vyplývá, že by jste měla preferovat brambory jako přílohu pokud se pro přílohu rozhodnete. Volte skromnou porci. Volte malé porce luštěnin. Snažte se v domácím prostředí připravovat jednoduché pokrmy vytvořené z masa, luštěnin,zeleniny ,mléka a ovoce. Pokrmy připravujte studené i teplé a snažte se mít za den 1-2 teplé pokrmy. Snažte se aby ve vaší stravě nepřevládaly potraviny příliš technologicky upravené např. pokud si váhu udržujeme volíme raději přírodní jogurt o vhodné hmotnosti než odtučněný jogurt, do kterého je přidán škrob a jednoduché sacharidy. Je lepší si dát plátek pečeného libového masa než trvanlivé šunky s nižším podílem masné složky a 1g přidané soli. Jestliže přidáte tělesný pohyb můžete přidat menší porce ovoce a tak krýt nároky organismu na větší příjem sacharidů ( nebudou ale velké a opravdu to pokryje třeba jedno menší jablko nebo pomeranč). Na místě je i malá příloha. Těším se na další zprávy.
 
12 years ago
Radka
Ano pane doktore, všemi těmito pokyny se řídím již dlouho, ale chci právě rozšírit škálu potravin :) Musím říct, že poslední rýden dost zápasím s chutěmi, ale jsem snad statečná, asi to je psychickým vypětím nad posledními úpravami diplomky!:)..Rozhodla jsem se, že na ty zbývající kila půjdu až příští týden, jelikož teď v sobotu jedeme na 5 dnů na hory, což je také hlavní důvod, proč se na Vás opět obracím :) Na horách budou snídaně, obědy a i večeře v hotelu, tak jsem se chtěla ujistit, že má preference výběru a množství potravin bude správné :)..Budu volit převážně zeleninu, šunku, sýry (jelikož budou určitě tučnější, takže místo dvou plátků např. jen jeden) nebo bílý jogurt (pokud mysli, tak jen málo), obědy večeře maso na přírod. způsob (kuřecí, ryby) + zelenina. Jak s pečivem nebo přílohou? (ty jsem dosud vynechala úplně). Ptám se proto, protože budu mít určitě větší výdej než normálně, tak abych to zvládla :). Doposud jsem stále na nízkém energ. příjmu, dle mého názoru. Příklad a pro připomenutí (od září kombinace 3 guarety + jedno běžné jídlo..-11 kg - věk 23, 168 cm, současná váha 63,5 kg) SN: Kafe + tvaroh Milko (čoko, vanilka) nebo Morning start OB: nějaka zelenina (200 - 300 g) + bílkovina (maso, šunka, ryba, tuňák) nebo polévka Guareta SV: Tvaroh Milko nebo tyčinka Guareta VE: zelenina Findus, nudle Smacker, šunka (podobně jako oběd) Nevím, zda je složení správné - při chutích si dám scherry rajčátka nebo Ovofit navíc, nyní mi to již něják nestačí, když mám větší výdej, tak nevím, čím to je. Nápor jsem měla i na počátku diety a zvládla jsem to..Také chci přidat 2x týdně cvičení - 1x posilování nebo vacushape a 1x allpining, jak moc se mi zvednou nároky na příjem vyzkouším teprve, o tom až příště ale:) Vždy Vás chci ušetřit a být stručná, ale najednou mám román, tak se nezlobte..Nechci nic podcenit, mám totiž již své zkušenosti a nerada bych se vrátila tam, kde jsem byla :) Děkuji, děkuji :) R.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, je možné si vybrat jakýkoliv z našich Plánů a váha půjde dobře dolů. Je však nesmyslné Plán držet a pak se vrátit k původním stravovacím návykům. Pomocí našich výrobků je poměrně snadné váhu při troše disciplíny udržovat, a proto věřím že pokud se pro některý z Plánů rozhodnete, že nebudete opakovat stejné chyby jako v minulosti. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů včetně Pokynů týkajících se stabilizace váhy. Těším se na případné dotazy a věřím, že budete při udržování váhy dlouhodobě úspěšná .
 
12 years ago
Dobrý den, je mi 25 let a měřím 175 cm a má váha je 80kg.A mam dotaz chtěla bych zhubnout 15kg, tak bych se chtěla zeptat zda je pro mne v hodný dietní n´plat na 15 dní pčísný. Ráda jím a někdy až moc, deprese a stres zaháním jídle, a někdy dokáži s konbinovat jidlo, ze si to pojídle vyčítam co jsem to vše snědla. Nedělá mi problém dodržovat diety, ale po skončení nějaké diety se vše vráti a dieta byla zbtečná, týdny vše dodržuji a pak jím opět bez zábram a tím dochází k jojo efektu. Tak se chci zeptat zda je to možné s dietním plánem na 15 dní dosáhnout této váhy a i ubytku na objemu? Mám namysli na bokách jak nadbytečné tuky přečnívají s oblečení.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Radko, díky za dobrou zprávu. Pokud budete chtít dohubnout ještě 3kg, musíte zase projít obdobím velmi disciplinovaným s výživovou hodnotou DP na 10 dní. Zkuste alespoň týden takto držet a ozvěte se. Co se týká výběru vhodných výrobků, není to jednoduché a musí se hledat. Výběr potravin je čím dál horší a výživově přijatelných výrobků se sníženým obsahem tuku ubývá. Právě značka Linessa se z Lidlů vytratila. U tvrdých sýrů procenta ukazují obsah tuku v sušině. Obsah tuku zhruba odpovídá procentuální hodnotě x 0,6. Snažte se ale sledovat výživové informace. Smacker má hezké webové stránky kde je také přehled všech prodejen kde výrobky najdete.Zott bílý jogurt je podle mého velmi chutný a vždy vybírejte to menší balení. U šunek vybírejte podle % masné složky a nižšího obsah soli. Dávejte přednost šunce krůtí nebo kuřecí. Neni snadné najít chutný výrobek. Snažte se ale preferovat libové maso technologicky neupravené s domácí kulinářskou úpravou. Těším se na další zprávy a když tak se prosím ozvěte pokud jsem neodpověděl dostatečně.
 
12 years ago
Radka
Krásný den pane doktore, po 24 dnech se opět hlásím s pár dotazy :) Váhu si stále držím (-11 kg), stále jsem terčem pochval a dotazů, jak se mi to povedlo..takže spokojenost, děkuji ještě jednou Vám a Vašim bezkonkurenčním výrobkům! Chtěla jsem se dostat ještě o cca 3 kg níže, ale to už se mi nedaří..nezakousla jsem se do toho!..:) Občas si dopřávám, i hodně (alkohol), to následně stabulizuji, většinou po víkendu :) Chtěla jsem se zeptat, jak je to s gramáží u sýrů (Eidam 20% nebo Lerdament light)? U šunky vím, že 100 g odpovídá jedné porci. U sýru to bude ale jen tak 50 g, že? Přílohy jsem vyloučila úplně, nepostrádám je..takže se vždy řídím u oběda pravidlem více zeleniny + bílkoviny (šunka, maso cca 100 g, tuňák), jinak občas guareta a převážně tvarohy (Milko). Jak je to s jogurty a třeba kefíry? Chtěla bych mít jisto ve správném výběru a v množství. Vím, že ok je bílý zott nebo jsem v poradně vyčetla Linessa, ale ten nevím, kde mají. Stejně tak je to se Smackerem nebo šunkou Schneider..Jsou těžko k sehnání, aby člověk objel celou ČR, aby sehnal vše, co chce :) Teprve nedávno, díky vašemu zpravodaji, jsem našla vaše pokyny pro stabilizaci váhy, jsou skvělé. Stejně tak vaše nová rýže (moje vychytávka, která zasytí a uspokojí - zakápnout trochu kandisinem a kakaem) :) Děkuji za rady a přeji hezký den :)
 
12 years ago
Martin Staněk
Milá Radko, uvařenou vlákninou rýži můžete vmíchat do pudinků a krémů Guareta. Můžete jí také použít jako přílohu např. k pečeným kuřecím či krůtím prsou. Polijte jí trochou šťávy, které maso po podlití pustí. Rýže se nejsnaze připraví v mikrovlnce s cca 180ml vody při 5-6 minutách maximálního výkonu. Závisí to na druhu mikrovlnky. Určitě se dá zamíchat i do zeleninových salátů kde může nahradit tučné a většinou zbytečně velké krutonky nebo kaloričtější těstoviny ( doporučuji nahradit k vůli chuti z části). Možností je zkrátka spoustu a záleží jen na vaší kreativitě... Těším se, že koncem února či března se dostanete k vytoužené váze.
 
12 years ago
Radka Lisnerová
ano, máte pravdu, velikost porce je skutečně nejdůležitější a některé potraviny je skutečně nutné vypustit úplně, sama jsem to poznala, a nejlepší na tom je, že vám to později ani už nepřijde...skutečně mnoho věcí je jen a jen o zvyku :) Před začátkem diety jsem si nedokázala představit, že nebudu jíst pečivo a teď si na něj ani nevzpomenu. Vaše dieta je skutečně moc chutná a běžné potraviny, které máte v některých plánech zařazeny, jsou také lahůdkou - asi jsem se stala závislou na tvarohách od Milky, na zelenině Findus na česneku atd. Při tomto způsobu stravování se cítím skvěle a když mám občas choutky, tak si něčeho dobňu, stačí opravdu trochu (zde je to právě o velikostí porcí) a nebo zhřeším úplně a následný den to kompenzuji :) V týdnu jsem měla dva muffiny, o víkendu šampaňské, víno a dnes stále stejná váha. Možná si tělo zvyklo a nebo to zkrátka skutečně dobře vyvažuji, protože je fakt, že stále zařazuji guaretu a pouze šunku, zeleninu, tvarohy, maso, saláty... Ale stále chci ještě dolů 3 kg a pak se chci za Vámi konečně vydat :) Chtěla jsem se zeptat, jak bych mohla do jídelníčku zařadit vaši novou rýži? Děkuji za vaši trpělivost a přeji krásný den :)
 
12 years ago
Martin Staněk
Milá Radko, když se zadáte do vyhledávače Dietline SlimRice, najdete jí. Knížku s recepty kterou jsem slíbil jedné tazatelce již další bohužel nemám, ale pokud nějakou dostanu, určitě na vás budu myslet. Nejsem ale žádný fanda takových publikací. Pokud se lidé naučí správně tepelně upravovat základní potravinářské suroviny ( libové maso, zelenina, luštěniny, brambory a různé cereální přílohy ) bez fritování a smažení, dá se pak připravit nespočetné množství kombinací pokrmů s přiměřenou energetickou a výživovou hodnotu. Není třeba v tom hledat složitosti. Je to pak nejvíce a volbě správné velikosti porce.
 
12 years ago
Radka Lisnerová
Krásný den pane doktore, zrovna dělám další objednávku a nikde nemohu najít vaši novinku - rýži :(..Dále bych Vás chtěla ještě poprosit také o tipy na recepty + kalorie, jak jste již měli něco podobného v eshopu v nabídce (v poradně jste psal jedné zákaznici, že máte ještě něco lepšího) :).. Bylo by to možné přidat k k objednávce ?..Moc děkuji a budu se těšit! Ráďa PS: děkuji za odpověd na mail ohledně bolesti v boku, ale dotyčný nemá sám asi zájem, tak se nebudu snažit ani já :)
 
12 years ago
Martin Staněk
Milá Radko, díky za dobré zprávy. Jestli chcete váhu ještě o 2-3kg snížit, určitě bude snažší když budete zařazovat do jídelníčku i Guaretu. Doplní vám také výživné látky, které budou ve skromnějším jídelníčku chybět. Pokud můžete, pozvolna přidejte i na tělesných aktivitách. Kdo si chce váhu udržovat musí si stanovit určitý týdenní režim a ten rámcově dodržovat. Do něho by se měly tělesné aktivity vejít. Vyhne se tak zbytečnému spěchu a nicnestíhání, které je prokládáno nekontrolovanou konzumací čehokoliv. Pozoruji, jak jsou lidé v lékárně čím dál více roztržití a na mobilu zavislí. Je opravdu vidět jak nám ty všechny vymoženosti komplikují čím dál více život... Těším se, že se uvidíme až dosáhnete cílové váhy. Schůzku když tak spojíme s měřením indirektním kalorimetrem, aby se nám snáze o jídelníčku hovořilo.
 
12 years ago
Radka Lisnerová
Krásný den pane doktore, tak dneska je to týden, co jsem byla na té operaci. Vše dopadlo naštěstí dobře - byla to dermoidální cysta. Co se týče stravy, tak jste měl pravdu - nejedla jsem skoro vůbec :) Ale i teď moc nejím, už jsem si asi tak zvykla, navíc mi stačí opravdu málo, jsem za to ale i ráda :) Momentálně jsem na váze 62, 5 kg (původních 74 kg), jídelníček je momentálně takový stále stejný (tvarohy Milko, šunka, maso, zelenina, občas nudle), jinak do Vánoc jsem měla vždy jedno nebo dvě běžná jídla a 2 guarety. Teď nevím, jak dále pokračovat, chtěla bych ještě dolů 3kg a váhu 58 - 60kg si už udržet napořád :) Také bych chtěla potom přidat nějaké cvičení, abych se zpevnila... Myslíte, že mám opět najet na kombinaci 2 jídel běžných + 2 guarety? Doporučil byste mi také nějaké vitaminy? Chtěla bych vyzkoušet i vaši novou rýži, každý váš nový výrobek mi vykouzlí úsměv na tváři :) Ještě jsem přemýšlela i o stabilizaci, že vlastně nic jiného přidávat nechci a hlavně to nepotřebuji - třeba obecně přílohy, vůbec mi totiž nechybí a stejně i ostatní potraviny, tak jsem si některým chutím odvykla, že nechápu, jak jsem je mohla dříve jíst! :) Byl by tedy v pořádku denní jídelníček třeba - Tvaroh Milko (čokoláda, vanilka), maso (100-150 g) + zelenina (200-300g), šunka + zelenina (občas kousek ovoce nebo jogurt)? Je to asi na delší diskuzi :) Nebudete v sobotu v lékarně nebo je lepší se stavit až po konečném zhubnutí? Uvažovala jsem, že bych šla i na to měření metabolismu, abych věděla všechny informace a měla obecné doporučení, kterých se držet, aby se nadváha už nikdy neopakovala :) Mooc děkuji! Ráďa
 
Stránka 1 z 3

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru