V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Zajímavé dietní recepty

13 years ago
Dala jsem jeden recept taky na Blog ale nějak těžko se k tomu proklikává, dříve to šlo jednoduše, tak ho dávám ještě sem: Zapečená cuketa s mletým hovězím masem. Cuketu nakrájíme na kolečka, opepříme, osolíme, malinko bazalky. Hovězí maso nakořeníme dle chuti. Dáme vždy řadu cukety a řadu masa. Cuketa vypustí hodně vody, ale ta se vypeče a zároveň se upeče maso. Zapeču nakonec se 2 vejci, zeshora posypu sýrem, nějakým , který nemá moc tuku. Podávám se zeleninovým salátem. Je to můj osvědčený recept a asi se po něm moc nepřibere. Myslim, že hovězí maso si může někdo nahradit i jinym masem dle svojí chuti. Jednou jsem cuketu zaměnila za lilek, taky to bylo dobré. Hodně to jíme v létě. Zapoměla jsem uvést, že se plátky cukety ještě potírají rozetřeným česnekem!!, to je nejdůležitější k dodání chutě. Jindřiška
 
13 years ago
Admin
Práve jsme zveřejnili první z receptů zaslaných naší klientkou na našem blogu. Budu rád, když mi Vámi vyzkoušené recepty pošlete a spolu postupně vytvoříme sekci recepty a této poradně toto téma ubereme, čímž možná přispějeme i k její přehlednosti. Děkuji za podporu i za Váš názor. Admin
 
13 years ago
esokol
Tak jsem připravila malé množství tekuté hmoty /omelety/, dala 2ks sladidla a smíchala s odtučněným tvarohem /vanička/. Byl z toho vynikající "nízkotučný" pacholík. Zbytek omelety, jak jste poradil /že se musí ihned spotřebovat po otevření/ jsem udělala klasicky v pánvičce a nacpala ji do vykuchané papriky a sice opravdu udivující kombinace pacholík+paprika s omeletou, ale fakt moc dobrý a zasytí to opravdu na hodně, hodně dlouho. To i pro ostatní zkušenost z mojí "podivné" kuchyně.
 
13 years ago
Dr. Staněk
Ano Evo, je to možné. Výroba vaječné bílkoviny, která je v omeletě obsažena, je velmi pečlivě kontrolována i po mikrobiologické stránce. Riziko je v porovnání s běžnými technologicky upravenými potravinami obsahují vysoký podíl živočišné bílkoviny určitě mnohem menší. PS : sáček ale není možné nechat otevřený. Obsah je třeba ihned zkonzumovat.
 
13 years ago
esokol
Pane doktore,mám dotaz. Je-možné udělat omeletu,tedy rozmíchat prášek s trochou vody a pozřít, za syrova? Abych vysvětlila, mám chuť na tvaroh na sladko. Vezmu li vaničku nízkotučného tvarohu a vedle rozmíchám trochu hmoty na omeletu /což je vesměs jakoby vejce/ se sladilem a vmíchám to do tvarohu, není problém to zkonzumovat? Myslím tím směs na omeletu bez tepelné úpravy? Běžně ji využívám jako náhradu vajec /míchaná vejce a vmíchávám do zeleniny/, ale tam je to přeci jen trochu tepelně upravené. Děkuji E.S.
 
13 years ago
esokol
Ahoj Jitko, jsem ráda ,že jsi se taky připojila. Dávám k dobru ještě jeden recept, spíš Zeleninový salát a také s využitím syrečků. Bohatý zdroj bílkovin, málo kalorií, vitamíny, vláknina..., dobrý oběd. Suroviny: rajčátka cherry /nebo soudková/ malá vanička /asi 250dkg/, salátová okurka, paprika /nebo kapie/, cibule, balení syrečků 10dkg, ocet, 1 sladidlo, sůl, pepř. Je možné přidat rýži Slim Rice /DietLine/ 1 balení nebo žitný chléb DietLine /2plátky/-vytvoříte hodnotný oběd či večeři. Nakrájíme na kolečka rajská jablka, kousek /asi 1/3 salátové okurky, 1 papriku či kapii, kousek cibulky. Směs zalijeme zálivkou /asi 3 velké lžíce/ z octové vody s přidáním 1 sladidla. Osolíme opepříme dle chuti. Na malé kostičky nakrájíme syrečky a přidáme do salátu. Připravíme dle návodu rýži DietLine a vmícháme ji studenou do salátu. Pro větší zasycení je možné v octové vodě rozmíchat 1 sáček vlákniny Guareta a vmíchat do salátu. Z takto připraveného množství uděláte 2 porce chutného a sytého salátu. Syrečky jsou nízkotučné a zaručují bohatý příjem bílkovin-dodržte však balení 10dkg, ne větší. Jídlo je vhodné i jako vegetariánské. Eva Sok.
 
13 years ago
Jo, a když nemam mleté hovězí, tak tam nacpu tuňáka ve vlastní šťávě-bez tý šťávy. Jitka
 
13 years ago
Jo a zapoměla jsem napsat, že když se to upeče, musí se to nechat vychladit v ledničce, potom se to krásně krájí na plátky a jako přílohu k tomu dávám když mam tu omeletu dietline. Já si mohu dovolit /finance/ jenom denně polívku hrachovou, tim myslim guaretu a ostatní doplácávám nějakou vydatnou zdravou stravou.
 
13 years ago
Skvělý, zkusila jsem to včera večer a moc moc dobrota. Fakt dietní a udělala jsem 10 dávek. Hele a já dělám kapie vyndám vnitřek, nandám tam syreček, kyselou okurku, mleté hovězí - to všechno smíchám dohromady a nacpu do těch kapií-okořením. Potom upeču. Mňamka Jitka
 
13 years ago
esokol
Možná by bylo zajímavé,když někdo má dobrý dietní recept při najíždění na normální stravu, aby ho poskytl i ostatním. V kombinaci s 2 jídly Guareta vždy přidávám 1 normal a zde píši recept na fantastický dietní Boršč. Je to dávka na plný velký hrnec /v miskách si dávám potom na mrazák/: Zeleninový Boršč: suroviny: - malá hlávka bílého zelí - 2 mrkve - velká sklenice sterilované červené řepy/podívat se, zda je slazená sladidlem/ - 1x malý rajský protlak /má se dávat kečup, ale v tom je moc cukru/ - 1 cibule, 2 listy bobk.listu, 3 kuličky nového koření, pepř, sůl - 4 sáčky vlákniny Guareta - 2 sáčky rýže Slim Rice /naleznete zde v eobchodě/- není nutné, přidávám proto, aby trochu více zasytilo - 2 malé nízkotučné jogurty bílé - 1 masox /já dávám malý kousek masa hovězího,libového-jsem masožravec/ Do hrnce dáme vařit nakrájené zelí na nudličky /s kostkou masoxu/. /já jsem masová, tak vařím spolu s malým kouskem hovězího bez masoxu/. Vedle si v nepatrném množství oleje /opravdu málo!!/ zpěníme cibulku, do ní dáme nastrouhanou /nebo na malé kostičky nakrájenou/ mrkev, scezenou řepu. Restujeme a na závěr přidáme malý rajský protlak. Poté, když je zelí trochu provařené přidáme směs do vařícího zelí a vaříme dále, dokud není vše měkké. Nalijeme zcezenou šťávu z červené řepy, která zbyla ve sklenici. Kdo má rád kyselejší, může nalít trochu octa. Osolíme, opepříme. K závěru do polévky vmícháme oba jogurty /nahrazují tučnou smetanu/. Hotovou polévku necháme vychladnout a poté do ní vmíchávám 4 sáčky vlákniny Guareta /ne do horké!!/ a 2 sáčky rýže Slim Rice. Nejlépe je polévku nechat uležet v chladu do druhého dne, to má daleko lepší chuť než čerstvě uvařená. Polévky je opravdu hodně, takže můžete vše udělat pouze z polovičního množství, pokud nemáte v úmyslu si ji zamrazit. Já se odchyluji od klasického receptu tím, že jsem do polévky přidala nakrájenou malou kedlubnu a chuť polévky byla ještě lepší. Snad to někomu bude k užitku a pokud máte někdo nějaký levný, zdravý, dietní, zajímavý a jednoduchý recept, SEM S NÍM. Eva Sok.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru