13 years ago
esokol
Možná by bylo zajímavé,když někdo má dobrý dietní recept při najíždění na normální stravu, aby ho poskytl i ostatním. V kombinaci s 2 jídly Guareta vždy přidávám 1 normal a zde píši recept na fantastický dietní Boršč. Je to dávka na plný velký hrnec /v miskách si dávám potom na mrazák/:
Zeleninový Boršč:
suroviny:
- malá hlávka bílého zelí
- 2 mrkve
- velká sklenice sterilované červené řepy/podívat se, zda je slazená sladidlem/
- 1x malý rajský protlak /má se dávat kečup, ale v tom je moc cukru/
- 1 cibule, 2 listy bobk.listu, 3 kuličky nového koření, pepř, sůl
- 4 sáčky vlákniny Guareta
- 2 sáčky rýže Slim Rice /naleznete zde v eobchodě/- není nutné, přidávám proto, aby trochu více zasytilo
- 2 malé nízkotučné jogurty bílé
- 1 masox /já dávám malý kousek masa hovězího,libového-jsem masožravec/
Do hrnce dáme vařit nakrájené zelí na nudličky /s kostkou masoxu/. /já jsem masová, tak vařím spolu s malým kouskem hovězího bez masoxu/. Vedle si v nepatrném množství oleje /opravdu málo!!/ zpěníme cibulku, do ní dáme nastrouhanou /nebo na malé kostičky nakrájenou/ mrkev, scezenou řepu. Restujeme a na závěr přidáme malý rajský protlak. Poté, když je zelí trochu provařené přidáme směs do vařícího zelí a vaříme dále, dokud není vše měkké. Nalijeme zcezenou šťávu z červené řepy, která zbyla ve sklenici. Kdo má rád kyselejší, může nalít trochu octa. Osolíme, opepříme. K závěru do polévky vmícháme oba jogurty /nahrazují tučnou smetanu/. Hotovou polévku necháme vychladnout a poté do ní vmíchávám 4 sáčky vlákniny Guareta /ne do horké!!/ a 2 sáčky rýže Slim Rice.
Nejlépe je polévku nechat uležet v chladu do druhého dne, to má daleko lepší chuť než čerstvě uvařená. Polévky je opravdu hodně, takže můžete vše udělat pouze z polovičního množství, pokud nemáte v úmyslu si ji zamrazit.
Já se odchyluji od klasického receptu tím, že jsem do polévky přidala nakrájenou malou kedlubnu a chuť polévky byla ještě lepší.
Snad to někomu bude k užitku a pokud máte někdo nějaký levný, zdravý, dietní, zajímavý a jednoduchý recept, SEM S NÍM.
Eva Sok.