11 years ago
Dr. Staněk
Milá Josefíno, zdá se mi to zbytečně komplikované a moc si nedovedu představit karbanátek, který bude připraven zcela bez přidaného tuku. V kuchyni bych se nesnažil pobývat zbytečně. Používal bych jednoduše maso vařené ev. pečené a volil bych hlavně tepelně upravenou zeleninu listovu, plodovou a košťálovou. Košťálová zelenina lépe zasytí a je velmi aromatická. Může na druhé straně způsobovat zácpu a tak by měly být její porce přiměřené i vzhledem k tomuto problému. Vařený květák, vařená brokolice, vařený listový špenát, vařený vodní špenát, vařené fazolové lusky jsou skvělou přílohou k masu. Střídal bych je a hledal možnosti jak je ochutit. Špenát a vodní špenát jsou určitě výtečné, pokud jsou jemně ochuceny česnekem, který může být naložen předem v olivovém oleji. K ochucení pak stačí několik malých kapek...