V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

volba dietního plánu

9 years ago
Dobrý den, dnes je to týden, co držím dietu a bohužel jsem nezhubla ani 0,5 kg. Jím tři jídla denně a někdy odpoledne tyčinku -příjem cca 3.473, tak nevím, co je špatně. Děkuji
 
9 years ago
dobry den, dekuji mnohokrat za radu a uz budu vice prisnejsi na sebe. Doufam, ze to vydrzim, protoze někdy jsem hladova vic :) Piju jen cistou vodu a bylinne caje a někdy kavu ale ne kazdy den. Asi to bylo tou zeleninou nekdy jsem snědla i cely květak nebo vela vela salatu +oliv. nebo jinym olejem se stipkou soli. :(
 
9 years ago
Dr. Staněk
Je-li dietní chyba závažnější a dokonce třeba opakovaná, hubnutí se zastaví i na několik dní. Doporučuji nyní nic do Plánu nepřidávat a buďte skutečně disciplinovaná. 12 dní rychle uteče a potom si budete moci zeleninu dopřávat v jednom až dvou pokrmech za den. Můžete mi prosím ještě napsat co pijete?
 
9 years ago
Dobry den, dekuji za vase informace :) Já tomu rozumím, ze pokud to porusim je to zbytecne. Ale jak jsem to jednou porusila pak dalsi dny tedy dalsich 10dnu bez porusení a stale nic. Dále pokud tedy rozumím nemuzu ani zeleninu jist při DP12? Pouze produkty DP12?
 
9 years ago
Dr. Staněk
Milá Kateřino, jestliže chcete dosáhnout optimálního výsledku, není možné cokoliv k DP12 přidávat. Víno také nepřichází v úvahu. Obsahuje přiliš mnoho sacharidů a alkoholu. Investice do Plánu pak pozbývá jakýkoliv smysl. PS: zpomalený metabolismus je spíše mýtus. Je možné se s ním zpravidla setkat pouze u dlouhodobě kriticky nemocných na jednotkách intenzivní péče. Někdo má ale klidový energetický výdej vyšší a někdo nižší. Rozdíl je o jednom menším pokrmu navíc či obráceně.
 
9 years ago
Dekuji za odpoved. jinak ostatni chyby su v poradku? Jeste počkám dalsich 12 a skusim nejíst zeleninu. Vlákninové pripravek Guareta jeste nemam pouze z lékárně psylium ale budu muset dokoupit asi i tito vasi pripravky.
 
9 years ago
Dr. Staněk
Sůl zdraví neprospívá a snažte se ji používat co nejméně, i když při nízkoenergetické dietě jí zdaleka nekonzumujete tolik jako před začátkem redukčního režimu. Oleje se snažte použít také zcela nezbytné množství. Olivový je asi do salátů nejchutnější. Minimálně v těchto případech, je dobré použít během konzumace pokrmu některý vlákninový přípravek Guareta. Guaretu Slimlineu je možné do salátu přimíchat, bude-li vám to vyhovovat. Přímichat je možné také vařenou Dietline SlimRice. Určitě si dokážete poradit.
 
9 years ago
eště mám dotaz jak je to se solí a oleji. Osolit salat trochou soli je dovoleně? a lžíce oleje (oliv. nebo dýňovy nebo sezamovy) do salatu?Katerina
 
9 years ago
zdravim pane doktore, chci si nechat poradit. Koupila jsem si DP12, po 5 dnech jsem porušila dietu vínem (měla jsem zahraničí navstevu tak bohuzel porušila DP), ale pak jsem dodržovala plan .Priznam se nekdy, jestliže byl velmi velky hlad vecer jsem si dala asi dva kousky tycinky navic abych věděla usnout kedze chodim velmi pozdě spat. Dale jedla někdy zeleninu květák brokolici a okurku k jidlu. Mozno toto su vse duvody proc jsem nezhubla ani kilo :( uz jsem najela na dalších 12dp (uz jedu 3 den a necítím zadnou zmenu) a dokonce sem nafouknuta atd... :( vim ze mam zpomalen metabolizmus ale itak doufala ze aspon trochu zhubnu...dekuji, katerina
 
10 years ago
Aha, tak to zkusím. Děkuji mockrát za Vaše odpovědi.
 
10 years ago
Dr. Staněk
Inbody není přesný přístroj pro měření klidového energického výdeje. Orientační hodnota však většinou stačí. Chcete-li jít rychleji s váhou dolů, volte energetický příjem nižší-cca 4200kJ. B:80g, S:80g, T:20g.
 
10 years ago
Ano, tak jsem měla rozepsaný jídelníček, kterého se držím. Ano, na základě měření jsem měla vytvořený jídelníček. Nyní jsem byla na měření a bazál mi vyšel na 1347 Kcal (5637 Kj). Nyní dodržuji jídelníček na 6000 Kj.
 
10 years ago
Dr. Staněk
Váš jídelníček má tedy obsahovat 30% bílkovin, 40% sacharidů a 30% tuků z celkové energetické hodnoty celodenního jídelníčku? Měřil vám někdo klidový energetický výdej? Jako hodnoty jste získala měřením na tomto přístroji?
 
10 years ago
Vím, že tukové zásoby mám, vyplynulo to z toho měření. Bylo to na přístroji InBody 720. Mám to nastavené na 30 % bílkovin, 40 % sacharidů a 30 % tuku. Tím příliš myslíte, že je to hodně Kj na to, kolik bych chtěla ještě zhubnout?
 
10 years ago
Dr. Staněk
To je příliš pro to, čeho chcete dosáhnout. Určitě je to také odhad poměrně nepřesný, konzumujete-li běžné potraviny. Podstatnější ale je, kolik bílkovin, sacharidů a tuků v jídelníčku máte. Zde dochází často k nevědomým dietním chybám. Můžete mi prosím napsat o jaké měření šlo?
 
10 years ago
Dobrý den, vím, ale moje postava se mi nelíbí. Chtěla bych ještě něco shodit, zásoby ještě pořád mám. Ano, mám běžný jídelníček na 6000 Kj denně. Nicméně po posledním měření mi vycházelo cca 5500 Kj. Myslíte, že to "nehubnutí" může ovlivnit těch 400 Kj navíc? Že je to tolik, že už váha nejde dolů?
 
10 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, není třeba spěchat. Dokázala jste výrazně snižit váhu a současná váha pro vás nijak riziková není. Možná bych spíše zkusil DP7, abyste se nemohla dopustit žádné dietní chyby a uvidíme. Váha by měla jít asi o 0,5kg dolů, jestliže máte nyní jídelníček složený z běžných potravin a není nízkoenergetický. DP10 je však také v pořádku a rozhodnutí nechám na vás. Respektujte prosím Pokyny. Přestože o vás nemám žádné informace, spíše bych se přimlouval za váhu okolo 60kg (+- 2kg) a tu si držel.
 
10 years ago
Dobrý den pane doktore, už přes dva roky dodržuji zdravý životní styl. Zhubla jsem 13 kg, ale teď mi váha přes půl roku stojí. Nevím si s tím rady, prý je to normální. Přemýšlím, že bych zkusila Vás 10-ti denní plán. Myslíte, že je to vhodné? Je mi 26 let, vážím 66 kg, měřím 165 cm. Ráda bych se zbavila ještě 8-10 kg tuku. Děkuji za odpověď. RK
 
10 years ago
Dr. Staněk
Určitě váhu porovnáte podle svých představ, Kateřino. Jste pravděpodobně cílevědomá a jako sportovec nemůžete postrádat i dostatek nezbytné vůle. Sportováním se dá váha mnohem snáze udržovat. Když to nebude stačit, zařazením jednoho či dvou našich výrobků Guareta/Dietline po určitou dobu do jídelníčku jistě vrátíte váhu zpět na původní úroveň.
 
10 years ago
Děkuji za odpověď. Cvičení chci přizpůsobit. Samozřejmě nejprve začnu malou zátěž. Nakolik jsem v dříve cvičila, tak postupně by s tím neměl byt problém. Především cardio mi je blíze. * Podle pokynů si objednají 12DP + 10DP. Vlákninové připravek neznám, tak si ti to prostuduji a děkuji za doporučení. K váze vždycky jsem měla takovou vahu kolem 55 + 56kg, ale mými nesmyslnými dietama jsem momentálně sklouzla az na těžkých 65 :( Pevně věřím ze mi tahle dieta nastartuje metabolismus a chut do cvicení. Děkuji Dr. Stanek, Kateřina
 
10 years ago
Dr. Staněk
Milá Kateřino, budete-li volit přísný dietní režim, musíte mu přizpůsobit tělesné aktivity. Pokud nejste zvyklá pravidelně cvičit držte se se informací uvedených na obalech výrobků redukční diety. Tělesnou zátěž zvedejte postupně podle taho, jak se budete citit. Neměla by vám zvyšovat pocit únavy a neměla by vézt ke na změně jídelníčku, který budete mít naplánovaný. Doporučuji začít Dietním plánem na 12 dní. , který je úplnou náhradou stravy. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde snáze dolů. Na něj se zpravidla navazuje DP10, který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Prosím o pečlivé pročtení Pokynů uvedených na webu u tohoto Plánu. Bude-li něco nejasného, určitě se předem ozvěte. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky osvědčí. zvažte prosím ale, jaké cílové váhy chcete dosáhnout. K tak výraznému snížení váhy není ze zdravotního hlediska žádný důvod.
 
10 years ago
dobry den Dr. Stanek. Už delší dobu bojuji s mojí váhou a tak jsem se rozhodla, ze vyskoušim tenhle dietní program. Ještě před zakoupením, bych si chtěla nechat poradit o volbě nejvhodnějsího planu. Meřim 168cm, 65kg a chtěla bych se dostat tak kolem 54kg. Venuji se sportu obcas, ale planuji zařadit více pohybu. Počítám, že 4x tydne min 30-40min aerobní cvičení později, pokud bude i kondice chci zacit posilovat. Potřebuji tedy poradit jakym programem začít a jak dale pokracovat? Nakolik to budu objednávat přes internet, zakoupila bych si stravu hned na měsíc. Dekuji mnohokrat. Přeji hezky den. Kateřina
 
10 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, přísným plánem bez kontroly lékařem či jiným odborníkem v oblasti výživy je možné začít, pokud jste zdravá a budete respektovat Pokyny a informace uvedené na obalech našich výrobků. O dalším postupu doporučuji přemýšlet po prvním týdenním vážení. Budu rád, když mi napíšte výsledek i jak se po prvním týdnu cítíte. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů k DP, Pokynů pro stabilizaci váhy a informací o vlákninách ( blog, vlákninový set). Bude-li něco nejansého určitě se předem ozvěte. Těším se, že se vám naše výrobky a služby osvědčí.
 
10 years ago
Zaslání dotazníku v této diskusi bylo omylem.
 
10 years ago
10kg Dobry den, potrebovala bych zhubnout 10kg. merim 158cm a vazim62 kg zacala bych prisnym 15 DP. KOlik asi mohu zhubnout? 5-7 kg? Co potom? Mam pokracvat opet 15DP nebo nejakou jinou variantou?
 
11 years ago
Dr. Staněk
To je mnohem lepší než 30kg Ivano. Určitě to zvládnete! Neztrácejte motivaci a snažte se co nejvíce si osvojit nové stravovací návyky. Jen tak si člověk dokážete váhu po zhubnutí udržet a k cílové se dopracovat.
 
11 years ago
Ivana
Pane doktore jsem v půlce ještě mě min. 20 kg čeká.
 
11 years ago
Dr. Staněk
Je to skvělý výsledek Ivano! Gratuluji. Pevně věřím, že si dokážete váhu i udržovat.
 
11 years ago
Ivana
Dnes jsou to přesně 4 měsíce co držím dietu a mám rovných 20 kg dole díky přípravkům guareta a upravení jídelníčku a to bez cvičení.Ještě jsem si koupila jablečný ocet tablety a sirup aloe vera, tak snad tím nic nezkazím,chce to disciplínu a vydržet.Zdravím Ivana
 
11 years ago
Dr. Staněk
Gratuluji Věro! Chléb nijak k životu nepotřebujete, trpíte-li nadváhou. Malé porce celozrnného chleba jsou možné. Doporučuji 40-50g za den viz. chléb Dietline. Po zhubnutí se nelze vrátit k původnímu způsobu stravování a je třeba šetřit na příjmu sacharidů a tuků kde se dá. Běžný chléb považujte za pamlsek. Je zejména zdrojem škrobu a nekvalitního tuku, který se do těsta v menším množství přidává. To platí i o výrobcích , které jste uvedla. Doporučuji DP na 10 dní zopakovat, a nebo si sestavit jídelníček obdobné výživové hodnoty, kde by byly 2 pokrmy běžné viz. vzor. DP na 7,10,14 dní a 2 pokrmy Guareta. Tělesné aktivity provozujte i v tomto rozsahu, i když energetický výdej není nijak významný. Budete se lépe cítit a to určitě vede k větší disciplinovanosti. Těším sa na další zprávy a dotazy.
 
Stránka 1 z 3

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru